Zbog njih Kaštela cvitaju! Dodijeljene nagrade za najljepše vrtove…

Kao i svake godine u sklopu programa 21. Kaštelanskog praznika cvijeća na zelenoj pozornici u Botaničkom vrtu Osnovne škole “Ostrog” podijeljene su nagrade i priznanja sudionicima i to u tri kategorije: za odgojno obrazovne ustanove, najljepši perivoj, balkon i javnu površinu te za izlagače na “Prazniku cvijeća”.

Svim sudionicima, izlagačima i pokroviteljima uručene su zahvalnice, a u prigodnom programu nastupila su djeca iz škole “Ostrog” i to pjesmom i igrokazom.

Dodjele nagrada započele su s kategorijom odgojno obrazovnih ustanova, Povjerenstvo u sastavu: Ivan Čagalj, Ksenija Danilo, Tatjana Klepo i Anton Žanić, pregledalo je 11 ustanova u Kaštelima: pet osnovnih škola, jednu srednju, Centar “Mir”, Dječji dom “Miljenko i Dobrila”, pet dječjih vrtića “Kaštela” i jedan vjerski vrtić. Temeljem pregleda i dostavljenih izvješća, povjerenstvo je jednoglasno odlučilo o rasporedu mjesta i prijedloga za nagradu.

 

U kategoriji vrtića, diplomu za najljepšeg je dobio vjerski vrtić “Jordanovac, u kategoriji škola, diploma za najljepši vrt i prvo mjesto pripala je školi “Bijaći”, a “Centar Mir” i “Dom Miljenko i Dobrila”, u kategoriji ustanova, zaslužili su diplome za lijepo održavane vrtove. Nagrade je prisutnim dobitnicima u ime Grada Kaštela uručila Marija Vučica, pročelnica Upravnog odjela za gospodarski razvoj i fondove EU.

Povjerenstvo u sastavu: Nada Maršić, Danica Tadin i Anton Žanić obišlo je natjecatelje iz kategorije za najljepši perivoj, balkon i javnu površinu.

Diplomu za najljepši uređen perivoj kuće za odmor dobio je Marinko Kovačev iz Kaštel Starog. Diplomu za lijepo uređen obiteljski vrt prilagođen djeci dobili su Nedjeljko i Ljiljana Dumančić iz Kaštel Novog, za kontinuitet u uređenju tradicionalnog kaštelanskog vrta nagrađena je Keti Lučin iz Kaštel Gomilice.

 

Preuzeto: https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/zbog-njih-kastela-cvitaju-dodijeljene-nagrade-za-najljepse-balkone-vrtove-cvjetne-dekoracije-ovo-su-ljudi-carobnih-ruku-koji-znaju-kako-uljepsati-svijet-oko-sebe-1193176#&gid=1&pid=3