Zajedništvo vjerskih vrtića u Solinu

U subotu 1. lipnja, djeca katoličkih dječjih vrtića Splitsko-makarske nadbiskupije hodočastila su sa svojim obiteljima i odgojiteljicama u svetište Gospe od Otoka u Solinu. Zbog kiše euharistijsko slavlje nije bilo održano vani nego u crkvi.

Organizatori šestog susreta su dječji vrtić „Pčelica“ iz Kaštel Lukšića kojeg vode Školske sestre franjevke i „Blagovijest“ iz Kaštel Starog kojeg vode sestre milosrdnice. Euharistijsko slavlje predvodio je don Marijo Buljević, župnik župe Uznesenja BDM u Kaštel Lukšiću. Sestre iz obaju vrtića su animirale djecu koja su i svojim pjevanjem sudjelovala u euharistijskom slavlju uz klavirsku pratnju mame Antonele Burić. Mama Ana Prolić čitala je poslanicu.

Osvrćući se na apostolsku pobudnicu pape Franje „Amoris Laetitia“, don Marijo je naglasio kako je „radost ljubavi koja se događa u obiteljima, radost i svjedočanstvo same Crkve“. Roditeljima je posvijestio kako „Djeca ne žive od kupovine, nego od odnosa koji je svjedočanstvo ljubavi roditelja. Samo odnos pun ljubavi može djetetu pokazati lice Krista, lice Kraljevstva Božjega koje je ispunjeno odnosom ljubavi trojstvenoga Boga. Nikada se nemojte svađati pred djecom, jer svađe u srcima djece rađaju osjećaje očaja i tjeskobe koji su u suprotnosti s Radosnom vijesti Kraljevstva Božjega. Vi ste djeci prenositelji vjere i zbog toga ste pozvani na svjedočanstvo ljubavi, mira, radosti i zajedništva“. Na kraju euharistijskog slavlja don Marijo je pozvao djecu da se okupe oko oltara te im je udijelio Božji blagoslov. Nažalost, kiša koja je padala cijelo vrijeme, spriječila je naše druženje uz rijeku Jadro.

s. Lucija Bilokapić