ZAHVALNI BOGU ZA PLODOVE ZEMLJE

Kruh naš svagdanji…

Kroz ovaj mjesec listopada radili smo s djecom razne aktivnosti na temu Jesen. Kako bi ovo godišnje doba mogli doživjeli i u našem vrtiću potrudili su se roditelji koji su nam donijeli jesenske plodove s kojima su odgojiteljice i djeca ukrasile ulaz i kutiće u odgojnim skupinama. Uz vesele boje jeseni, tempera, lišća, slanog tijesta djeca su radila svoje uratke, te pitu od tikve i  jabuka gdje su uživala u pripremanju i radu.

Kako bi obilježili dane kruha nastavili smo s aktivnostima  Od zrna do kruha   vezane uz tijesto. Radili smo s djecom  buthle od dizanog tijesta gdje nam je pomagala s Berislava kuharica iz samostana. A poseban gost djeci jako zanimljiv bio je tata Marko Valković koji je  održao aktivnost s djecom. Pripremao je s njima kiflice s nutelom. Djeca su bila aktivna, radoznala, uzbuđena i vrijedna. A dok se peklo s nestrpljenjem su čekali da ono što su napravili i pojedu.

Dan kruha obilježili smo 18. listopada kad nam  je došao  župnik don Petra Belina  blagosloviti bogati stol  kruha i raznih peciva što su nam roditelji i djeca donijeli. Don Petar se obratio djeci s nekoliko riječi i pitanja o kruh, zatim je blagoslovio hranu i nas. Djeca su pjevala pjesmu Kruh ljubavi, molitvu Oče naš i molitvu koju svaki dan mole prije jela Blagoslovi Bože ovu hranu. Tako smo obilježili Dan kruha i zahvalili Bogu na svim plodovima i na daru kruha.

Nakon blagoslova je slijedio naš zajednički doručak u dvorani. Zatim smo išli s djecom u obilazak tržnice na Relji gdje smo vidjeli razne plodove voća i povrća a uvijek se nađe mjesta i za igru pa smo išli i na dječje igralište.

Radosni Bogu zahvalni i svim roditeljima na suradnji naša djeca i mi odgojiteljice.

S. Mirjana Puljiz