Volim te, mama

U četvrtak, 23. svibnja 2019. u dječjem vrtiću Jordanovac, podružnica Pčelica u Kaštel Lukšiću, proslavili smo Majčin dan. Tom prigodom u Pastoralnom centru održan je program pod nazivom Volim te, mama.

Voditeljica programa bila je mama dječaka Luke Matijace. Na samom početku je pozdravila sve prisutne i u ime mama zaželjela dobrodošlicu svima riječima: Okupila su nas i ove godine naša djeca prigodnim programom za Majčin dan na kojem ćemo posebno slaviti majke, bake koje su naše majke, Blaženu Djevicu Mariju koja je majka svih nas. Ali ne zaboravimo, naše časne sestre su duhovne majke svih nas po molitvi i na poseban način duhovne majke naše djece koje ih kroz sve ove dane odgajaju s ljubavlju, koje im prenose vjeru, ljubav, radost, mir i nadu.

Prigodni program otvoren je pjesmom Svih majki dan i recitacijom Znam, ima jedno srce. Potom su mlađa djeca recitirala Najtoplije oko, Srce i Ova pjesma te izvela ples Moja mama. Starija i mlađa djeca su kao zbor otpjevala pjesme Svih majki dan, Radosna srca pjevamo, Kako je divna, Mariju Častimo mi. U drugom djelu programa su starija djeca izvela dojmljivi ples Kad te zagrlim. Potom su recitirali pjesme Hvala mama, Volim te mamaPozdrav Majci Božjoj. Predškolci su nam igrokazom uprizorili i otkrili “Gdje stanuje sreća“: Sreća je reći za sve što imaš: hvala! Da tvoja sreća ne bi bila mala, skrivena je duboko u srcu tvom, tu je njen dom. Plesom Vjeruj u sebe te pjesmom Ako te pitaju (Petra Graše), svima smo poslali poruku kako nam malo treba da nam bude lijepo i da se voliti znamo.

Na kraju programa sve prisutne pozdravila je voditeljica vrtića s. Kruna Plazonić riječima: Djeca su nam ovim prigodnim programom rekla sve riječima, pokretom, pjesmom, sve ono što osjećaju u svojim srcima prema svojim mamama i tatama, a na poseban način željela su se zahvaliti za svu ljubav, brigu i pažnju koju im pružate svaki dan. Želim da kao mame budete ponosne što ste darovateljice života. Biti mama je nešto posebno i često nije lako, ali tada se utecite zaštitnica svih majki, Blaženoj Djevici Mariji da vam bude na pomoć.

Radosno druženje se nastavilo uz sok i kolače koje su pripremile vrijedne mame.

Lucija Bilokapić