Tko je brži i spretniji

U petak 17. svibnja, na terenu sportskog centra Jure Bakotić u Kaštel Gomilici je održana jubilarna 10. Mala vatrogasna olimpijada sa početkom u 16:30, na kojoj smo sudjelovali sa našim predškolcima. s. Kruna i s. Davorina  svakodnevno su sa djecom vježbale sve igre, bacanje badminton loptica u koš, bacanje loptica u metu, spajanje vijaka, poligon, prenošenje vode, gađanje čunjeva, bacanje novčića u vodu.

Bili smo spremni brzi i okretni. Tome svjedoči i prvo osvojeno mjesto, petu  godinu zaredom ponijeli smo titulu pobjednika i pehar koji smo ponosno postavili na ulazu vrtića.

U dobrom raspoloženju, među 28 ekipa iz kaštelanskih gradskih, vjerskih i privatnih vrtića, najviše bodova, čak 238, sakupile smo mi vrijedne Pčelice. Na drugo mjesto plasirala se ekipa vrtića Mendula 1, koja je osvojila 189 bodova, dok su trećeplasirani mališani iz dječjeg vrtića Tamaris 2 osvojili 178 bodova.

Osim kaštelanskih dječjih vrtića na ovom jubilarnom natjecanju nastupilo je i sedam gostujućih ekipa, koje su se natjecale izvan konkurencije. Bile su to ekipe iz dječjih vrtića iz Segeta Donjeg, Solina, Sinja, Klisa, Vrgorca, Dugog rata i Trogira. Među malim gostima, najbolji su bili mališani iz dječjeg vrtića Bili cvitak iz Sinja, koji su svoj dobar rezultat pripisali alkarskim korijenima. Drugi su bili članovi ekipe iz Dugog rata, s treći mali Klišani.

Svim sudionicima Male vatrogasne olimpijade pripali su slatki pokloni, a najboljima i poneka igračka za vrtić te pehari i priznanja koje su im uz gosp. Taslaka i  gosp. Vučicu podijelili i predsjednik te zapovjednik DVD-a Gomilica Srećko Radan i Matko Bralić te dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić.

Nakon napornog natjecanja djeca su imala i prigodu opustiti se i u svojevrsnom dvorcu na napuhavanje, koji ipak nije bio dvorac, već vatrogasna postaja, a koji su im organizatori iz DVD-a Gomilica i DV Kaštela osigurali uz pomoć pokrovitelja i sponzora.

Hvala svima na iskazanoj podršci!