PARTNERSTVO I SURADNJA IZMEĐU RODITELJA I VRTIĆA

„Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno očima je nevidljivo“
Kao i do sada na početku pedagoške godine imamo roditeljski sastanak u našem vrtiću Jordanovac podružnica Zadar. Ove godine podijelili smo roditeljski sastanak koji je bio za roditelje starije djece 26, rujna a 27, rujna 2018. za roditelje nove djece upisane ove godine. Sastanak su pripremile i prisustvovale odgojiteljice s. Miranda Škopljanac – Mačina, Luciana Tomas, s. Mirjana Puljiz, i Marija Marušić.
Kao uvod na početku smo se pomolili uz meditaciju Molitvu sv Franje Asiškog. Nakon toga nas je pozdravila voditeljica s Miranda. Predstavila je stručne suradnike, dodatne programe Engleskog jezika prof. Kseniju Milić i Športski program kineziologiju Anu Petrović.
Istaknula je važnost katoličkog vjerskog odgoja i da dječji vrtić ima zadaću, da u suradnji s roditeljima podupire i nadopunjuje odgoj u obitelji. Stoga, da bi mogao ispuniti zajednički cilj odgoja, potrebna je bliska suradnja roditelja i dječjeg vrtića. Pozvala nas odgojitelje i roditelje na daljnju suradnju za dobro naše djece.
Na sastanku za starije roditelje tema je bila Partnerstvo i suradnja između roditelja i vrtića. Prvi dio izlaganja u kojem su odgojiteljice Luciana i s Mirjana poticale roditelje na otvorenost, razgovor, pitanja i dr. Također smo prošli teme o dokumentaciji, dnevnom ritmu, stručnim suradnicima, novim oblicima partnerskih odnosa, neformalna druženja, individualni razgovori i dr. Drugi dio izlaganja je bio o Komunikaciji kako doživljavamo ono što slušamo, govorimo, opažamo i kako se kroz Ja poruke jasno izražavamo.
Odgojiteljice su se zahvalile za dobru dosadašnju suradnju i potakle i dalje na otvorenost, razgovore i pitanja.
Roditeljski sastanak za roditelje novo upisne djece uz teme prvog sastanka imao i druge koje su vezane uz adaptaciju, zdravlje djeteta, stručne suradnike u čemu sudjeluju u radu i odgoju djece. Predstavila se osobno psihologica Maja Levantić i za dodatne programe teacher Ksenija i kineziologija Ana.
Na kraju smo završili citatom s vedrom i opuštenom atmosfreom.
Ni najlošijeg roditelja niko ne može zamijeniti u odgoju njegova djeteta a cilj nam je svima isti odgojiti cjelovito i sretno dijete.

Marija Marušić