Božić u srcu

Veliko uzbuđenje, radost i iščekivanje ispunili su djecu nekoliko dana prije priredbe koja se održala u samostanskoj dvorani u Arbanasima 19. prosinca u 18 sati. S naslovom Božić u srcu djeca i odgojitelji poručili su brojnoj publici da otvore svoja srca za bližnjega, da se vole i poštuju, jer Božić se rađa jedino u srcu.

Predškolci su poruku izrazili s malo riječi, a puno simbolike igrokazom Ovdje nema mjesta. Josip i Marija idu od vrata do vrata, kucaju i traže smještaj u Betlehemu. Odgovor je uvijek isti: ovdje nema mjesta za vas. Druga djeca su stupajući kroz dvoranu glumila vitezove. Tim činom i s još dvije pjesme djeca su uvela gledatelje u drugi dio igrokaza Božićne želje.

Djeca su iznijela puno božićnih želja a sve se mogu svesti na riječi koje je recitirao predškolac Domagoj: Bliži se Božić svima, svi imamo svoje želje, svi imamo svoje snove. Jedno je dijete sanjalo prekrasan san, da je Božić svaki dan, da Isus u mom srcu ima stan. Hvala našim predškolcima koji su tako lijepo izrecitirali i osvojili srca sviju nas.

Uslijedio je najsvečaniji trenutak. Naši mali anđeli pjevali su Slavu, a na pozornici se otvaralo simboličko srce iz kojeg su izašli Josip i Marija s Isusom u naručju. Sva djeca, odgojitelji i roditelji s velikom radošću, ozarenih lica i toplinom u srcu zapjevali su Djetešce nam se rodilo. Djeca su program zaključila plesom i pjesmom Božić kuca na vrata. Mama Ivana se biranim riječima zahvalila svima na sudjelovanju i poželjela sretan Božić svima.

A što je s nama? Ima li mjesta za Isusa u svratištu našeg srca? Jer ako postoji imalo volje, Isus dolazi noseći svoje darove. Božić je vrijeme poklona. I ovog Božića netko kuca na naše srce. Možda je upravo mali Isus! Zato, odgovorimo. Otvorimo svoje srce u pustimo ga jer on donosi pravu radost i mir!

Zato svima, velikima i malima, želim od srca sretan i blagoslovljen Božić! I da budemo baš kao naša djeca – iskreni, ponizni, strpljivi i veseli.

Luciana Tomas, odgojiteljica