Božić u srcu

U četvrtak, 22. prosinca 2022. godine, u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Kaštel Lukšiću, povodom Božića, upriličena je sv. misa koju je predvodio don Marijo Buljević, a potom i božićna priredba u kojoj su glavnu ulogu imali mališi i veliši našeg vrtića.
Prije samoga početka priredbe, nekoliko riječi svim okupljenima uputio je don Marijo, kazavši kako se, htjeli to ili ne, naša srca šire i rastu u ovom božićnom ozračju jer Bog dolazi u obličju malenoga djeteta. Sami početak priredbe izmamio je ponosne osmijehe svih pristunih. Sa svijećama u ruci, kao simbolom Božje prisutnosti među nama, djeca i njihove odgojiteljice ponizno su koračali crkvom prema oltaru uz glazbenu podlogu pjesme “Život teče u krug’.
Oni najmanji ponosno su izrekli svoje recitacije koje su uvježbali, a onda su zajedno sa velišima, raspjevali sve prisutne uz ples i pjesme: “Vratite nam malog Isusa” i “Hoćemo li zapjevati”. Djeca koja u vrtiću pohađaju program male škole engleskog, razveselili su prisutne naučenim pjesmicama uz koje je i publika zaplesala.
Scenski ples na pjesmu “Čovjek s neba” izmamio je i pokoju suzicu prisutnih roditelja, baka i djedova. Veliši su dostojanstveno upriličili igrokaz “Poklon pastira”, a djeca ‘anđeli’ i ‘pastiri’ su bili neodoljivi u svojim recitacijama i scenskom nastupu.
Za kraj priredbe, zajedničkim scenskim nastupom, uz pjesmu “Mali bubnjar”, poklonili smo se rođenom Isusu uz prinos poklona.
Voditeljica vrtića, s. Lucija Bilokapić, za kraj je zahvalila svima na suradnji i izrekla koliko smo ponosne na našu djecu. Uz Božićnu čestitku pozvala je roditelje na zajedničko druženje uz razmjenu simboličnih poklona među obiteljima za koje smo molili tokom Došašća, uz vjeru da će međusobna molitva donijeti ploda.
Zagledajmo se u jaslice! Primimo u svoje srce i duše maloga Isusa, usrećimo jedni druge ljubavlju, toplim osmijehom, prijateljskom riječju jer je iz ljubavi prema nama, ISUS došao na svijet, svakom čovjeku!

Neka je svima Vama sretan i blagoslovljen Božić, te Vam želimo obilje Božjih milosti u novoj 2023. godini!

Ana Duišin, odgojiteljica