Anđeoski glas nam javlja

Djeca i odgojiteljice dječjeg vrtića Pčelice u Kaštel Lukšiću božićnim programom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u četvrtak 19. prosinca uveli su roditelje, bake, djedove i sve prisutne u radosno ozračje Božića.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik don Marijo Buljević. U prigodnoj propovijedi osvrnuo se na evanđelje dana (Lk  1,5-25), posebno na redak Što li će biti s ovim djetetom. Vjerujem, nastavio je don Marijo, da ste vi roditelji svaki dan u strahu i da se pitate što li će biti s vašim djetetom. Govorio je o današnjoj djeci koja su djeca iznenađenja i kao takva ona na jednostavan i spontan način otkrivaju Boga koji je za sve nas pun iznenađenja. Potakao je roditelje da uče od svoje djece jer ona još ne znaju razliku između dobrog i lošeg. Ona žive spontano i izražavaju se putem ljubavi. Zahvaljujte svaki dan, naglasio je don Marijo, za dar iznenađenja vaše djece  koju vam je Bog dao, i tada će se svaka žrtva i strpljenje s djecom isplatiti.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je glazbeno-poetski božićni recital Anđeoski glas nam javlja s pjesmama Sa nebeskih visina, Gle kakav dar, Spavaj Isuse mali, Nek’ svima je sretan Božić. Ovim programom djeca su pokazala svoja umijeća koja su tijekom došašća vježbala i sve nas razveselila spontanošću i vedrinom.

Na završetku programa sve prisutne pozdravila je voditeljica vrtića s. Kruna Plazonić uputivši riječ zahvale onima koji su s djecom program pripremali, a svima nazočnima u ime sestara i odgojiteljica vrtića čestitala Božić.

s. Lucija Bilokapić