MAJKA, ŽENA, KRALJICA!

Obilježavanje Majčinog dana 11. svibnja u našem vrtiću u Zadru.                                      Program kojeg su marljivo i s puno truda pripremile odgojiteljice i djeca, vodila je mama Jelena Matek, koja se na poseban način obratila mamama riječima: Bog nam je dao posebnu ulogu u životu naše djece. Najviše je to pokazao kad je svoga sina Isusa povjerio Djevici Mariji koja ga je brižno čuvala i odgajala. Neka nam njezina požrtvovnost bude primjer dobrog majčinstva. Kao što majka ljubi svoje dijete, tako i Marija svojim plaštem štiti svakoga tko se njezinu zagovoru utječe.

Ovogodišnja proslava majčinog dana – dana kada se sjećamo važnosti majke u životu svakoga pojedinca. Izrazili smo zahvalu, ljubav i poštovanje prema svim majkama, ženama, Majci Božjoj Kraljici i našoj domovini Hrvatskoj.

U programu slijedile su vesele dječje pjesme s pokretima Budi sretan svaki dan i Limači u kojima su sva djeca pjevala i plesala. Pozornica je bila ozračje prirode i cvijeća simbol Proljeća kad sve cvijeta. Mama Josipa Morović je ispričala priču Maminih pet minuta. Naši predškolci dali su sve do sebe, bili su odlični glumci, plesači i zabavljači u igrokazu  Svađa u cvijetnjaku tako iznenadili roditelje i sve nas. Nakon toga recitacije Pozdrav Majci Božjoj, pjesama Marijo, o Marijo. Na kraju pjesma  Jedna je Hrvatska  i nastavili smo zajedničko druženje.                                                                                                                                                                Djeca su pjevanjem, plesanjem i scenskim prikazivanje unijeli ozbiljnost, radost i ljubav. Potaknuli su emocije kod roditelja i svi prisutnih koji su bili ponosni na svoju djecu, s velikom radosti, zahvalnosti i ponekoj suzi, djecu su grlili, ljubili te pohvalili djecu i tete na dobrom radu i programu Na mjeru, dovoljno i slatko… Posebno iznenađenje za mame bilo je cvijeće koje su djeca s tetama sadili i uzgajali.

Draga djeco bili ste odlični, hvala vam! – bili ste zaista odlični!

Zahvaljujem našim mama na kolačima i sokovima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali. Hvala tatama i voditeljici s Mirandi, odgojiteljicama, braći i sestrama, bakama i djedovima i svima vama koji ste došli podržati našu djecu i uveličati proslavu ovog dana.