Završna priredba predškolaca i oproštaj od vrtića

U srijedu 14. lipnja 2023. godine naši su nas predškolci razveselili svojom završnom priredbom. Uzbuđeni i veseli, pokazali su nam sve ono što su tjednima uvježbavali s tetom Ines i drugim tetama – brojne recitacije, pjesmice i igrokaze… koje su male pametne glavice više nego uspješno savladale, na oduševljenje i ponos svih roditelja, baka i djedova, prijatelja i svojih teta. Uz lijep dan, dotjeranu dječicu i dobro raspoloženje – sve se posložilo da dobijemo još jednu predivnu priredbu.

Uživali smo u njihovim vještinama i njihovoj spontanosti i bili dirnuti. A mi ovaj put posebno jer ove se godine, nakon što smo ispratili brojne generacije, naša Karla i naša obitelj oprašta od vrtića. Zato su ovo dani u kojima više nego inače razmišljamo o vremenu koje su naša djeca u njemu provela.

Kao da je bilo jučer, u glavi mi je slika jutra kada smo u Bambićima ostavili najstariju kćer. Uzbuđenje, neizvjesnost, ali i sve strahove zbog razdvajanja s bebom ublažile su naše drage tete. I od toga dana svakodnevno smo zajedno proživljavali sve one različite faze odrastanja i sazrijevanja, rasli i učili. Zahvalni smo na osjećaju sigurnosti koji smo pritom dobivali, na zagrljajima koji su im bili toliko potrebni u pospanim jutrima i osmijesima s kojima su nas djeca dočekivala poslijepodne.

Lijepi su osjećaji koje smo svih ovih godina proživljavali u vrtiću – u prvom redu mir, toplina, vjera i bliskost svih ljudi koji su bili dio njega, od teta i svih ostalih zaposlenih do drugih obitelji s kojima smo dijelili iskustva, a pogotovo onih s kojima smo prijatelji još i sada kada starija djeca već dugo više i nisu vrtićanci. Obiteljska atmosfera, druženja uz izradu adventskog vijenca, obredi, priredbe i pjesma u kapelici, dječji rođendani, radovi koje su s ponosom donosile kući, zagrljaji s prijateljicama pred rastanak svako popodne… slike su koje nam se izmjenjuju pred očima dok se sjećamo.

Prve su godine najosjetljivije, a prva sjećanja ona koja ostavljaju duboke tragove. Zato smo sretni što su naša djeca prve korake napravila baš u ovom vrtiću i tu stekla prave prijatelje i vrijednosti koje će im ostati za cijeli život.

Obitelj Kordić