V’jek hvaljen budi o moj Gospodine

Hvalite Gospodina, zahvaljujte i služite Njemu u poniznosti!

Pod geslom Hvalite Gospodina, zahvaljujte i služite Njemu u poniznosti dana 16. rujna 2018. u Mariboru mi Školske sestre franjevke svečano smo otvorili Jubilarnu godinu koja traje od 13. rujna 2018.-13 rujna 2019. i prethodi obilježavanju 150. godišnjice njena ustanovljenja. Lijepo je biti dio te rijeke koja teče toliko godina u Europi, Africi, Americi… Zaista je događaj koji nas čini sretnim i ispunjenim.
Mi školske sestre franjevke zajedno s našim djelatnicima koje smo u neposrednom radu s djecom u našem vrtiću na Jordanovacu, znamo što je to ljepota Boga u dječjim očima, jednostavnost u velikim stvarima i malenost u jednostavnosti. Zato nam je želja podijeliti tri nama draga događaja koja smo obilježili s djecom u duhu sv, Franje kroz pjesmu i zahvaljivanje Bogu za sve lijepo što nam je darovano.

V’jek hvaljen budi o moj Gospodine

(Proslava sv. Franje – 02.10. 2018.)
Svečano euharijstijsko slavlje predvodio je fra Ivan Đuzel, franjevački mladomisnik.Proslavu blagdana sv. Franje svojim pjevanjem predvodila su sva djeca našeg vrtića na brežuljku, tete odgojiteljice, naše časne i naravno svi mi roditelji. Posebno nas je pri tome poticala naša draga ravnateljica Sanja.
Misa je, kao što je uvijek tako u našem vrtiću, bila lijepa i svečana. Dodatno zbog toga što su se na njoj predstavili naši ovogodišnji predškolci. Njih ukupno 30.
Srca svih nas, a pogotovo nas roditelja predškolaca bila su puna sreće i ponosa, gledajući ih kako su već odrasli, zreli i spremni za nove životne izazove. Izazove, u kojima će ih pratiti naš dobri Bog i anđeli čuvari uz našu molitvu.

Nakon misnoga slavlja uslijedilo je druženje svih okupljenih gdje su „okrjepu za tijelo“ s ljubavlju i u izobilju pripremile naše drage časne. Dugo se razgovaralo, družilo. Vidjelo se to i na licima svih koji su ispunili naš vrtić.
I na kraju molimo: dao Bog da i mi, po radosnom i zajedničkom nasljedovanju sv. Franje što više Krista približimo ovom svijetu, gradu i ljudima s kojima živimo.

mama Solomun