Sveti Nikola posjetio Kaštel Lukšić

Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju. I pred našom stat’ će kućom jer smo dobri bili pa smo dragom Svetom Niki danas vrlo mili.

Pročit’o je naše želje što se s duša rune, sve će naše cipelice biti s darom pune – veselim glasićima poručila su djeca našeg vrtića i s osmijehom na licu dočekala sv. Nikolu, svog zaštitnika. Unatoč aktualnoj situaciji s korona virusom i uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera, tradicija darivanja uspjela se i ove godine održati, nažalost bez prisustva naših roditelja.

Svaki prosinac u našem vrtiću u Kaštel Lukšiću, tradicionalno je najsvečaniji i najradosniji mjesec u godini. Aktivnosti počinju obilježavanjem blagdana Sv. Nikole. Dobri Sv. Nikola svake godine posjeti vrtićku djecu te budući da su djeca dobra i poslušna obraduje ih darovima. Djeca se posebno spremaju za dolazak Sv. Nikole , obraduju ga pjesmom i recitacijom, pišu mu pisma sa željama, pohvale svoje ponašanje tokom godine, pospremaju igračke, slušaju roditelje, dobro i zdravo jedu tako da krampus nema posla u vrtiću .

Najveće uzbuđenje vladalo je tijekom posjeta Sv. Nikole koji je obradovao velike i malene svojim lijepim riječima i slatkim paketićima, dok su mu djeca zauzvrat recitirala.

Nakon prigodnog kratkog programa usljedilo je zajedničko druženje uz kolače I piće koje su donijela djeca sa svojim roditeljima.

s. Lucija Bilokapić, odgojiteljica