S brežuljka na brežuljak

(Hodočašće katoličkih vrtića Zagrebačke metropolije u Mariju Bistricu, 3. lipnja 2023.)

S brežuljka na kojem se smjestio DV Jordanovac, u subotnje jutro, naši mornari u prugastim majicama i bijelim šiltericama predstavljali su svoj vrtić u podnožju drugog brežuljka u Mariji Bistrici. Svetište odiše mirom i blagoslovom.

I inače kad idemo put svetišta, odemo puni svojih briga i strahova, a vratimo se ispunjenih srca i duše. A kad taj boravak bude u okruženju dječice iz vrtića od Duge Rese, Križevaca do Zagreba i Zaprešića, povratak je obilježen neizmjernom ljubavlju i srećom.

Takva je bila i ova subota. Molitva, pjesma, dječji smijeh, šarene boje i povezanost koju su nam naše drage, ravnateljica i tete, osigurale smatrajući nas svojom velikom obitelji što potvrđuju i naša dječica koja su sigurna u njihovim beskrajnim zagrljajima.

“Dobri Oče, štiti i brani svojim blagoslovom sve ovdje prisutne i sve koji dolaze u ovo svetište. Molimo te”, riječi su koje je naš vrtić uputio Bogu tijekom Svete mise.

Pozivam sve sadašnje, ali i buduće polaznike i roditelje da u narednim godinama budu dio ovakvih hodočašća. Dođite u velikom broju, budite dio velike i vesele zajednice DV Jordanovac. U samo jednom jutru dobit ćete ono čemu stremimo cijeli život – mir i Božji blagoslov!

Mia, mama i tata T.