Pripravite put Gospodinu

U ovo vrijeme došašća djelatnici dječjeg vrtića Jordanovac u Zadru pozvali su roditelje i djecu na duhovnu obnovu Pripravite put Gospodinu. Obnovu smo već prije započeli molitvom u vrtiću. Mi odgojiteljice smo svaki dan s djecom molili za jednu obitelj. Djeca su također crtežom izražavala svoje osjećaje i želje. Obitelj za koju se molilo dotičnog dana u svoj je dom nosila kip Djevice Marije pred kojim su se molili zajedno.
Osnaženi zajedništvom i lijepim iskustvom molitve jednih za druge 12. prosinca slavili smo euharistiju u samostanskoj kapeli koju je predvodio o. Damjan Kružićević, benediktinac s Ćokovca. O. Damjan nas je poticajnim riječima uveo u euharistijsko slavlje i pripravu srca na radosno iščekivanje Isusova dolaska.
Tijekom homilije o. Damjan je pitao djecu čiji rođendan čekamo i koje darove možemo dati Isusu. Možemo mu dati ono što su nam dali roditelji i što imamo u srcu. A Isus nam dolazi svaki dan s darovima. Dolazi kad ga pozivamo u naše srce, kad mu ga otvorimo i molimo njegovu pomoć, jer bez njega ništa ne znamo i ne možemo. Da bi Isus došao u naše srce, potrebno je zajedništvo. Potrebna je molitva, ona koja pomaže da rastemo. Potrebna je zajednička molitva djece i roditelja. Roditelji su primjer svojoj djeci. Ona više imitiranju roditelje nego što ih slušaju.
Spominjući se sv. Lucije čije ime znači svijetlo, o. Damjan je potaknuo da molimo Isusa svijetlo svijeta da donese svijetlo u naše srce, kako bi u našim obiteljima vladala Božja ljubav i pratio nas njegov blagoslov.
Djeca su lijepo i skladno pjevala uz glazbenu pratnju s. Marine. Zajedno smo puni pouzdanja u Boga klicali Srca gore, evo zore u radosnom iščekivanju Božića.

s. Mirjana Puljiz