Pobjednici ”Male vatrogasne olimpijade” na prijemu kod gradonačelnika

Nekoliko stotina najmlađih Kaštelana, na sam blagdan svetog Florijana, pokazalo je umijeće pri izvedbi svojih prvih vatrogasnih koraka na terenu sportskog centra  „Jure Bakotić“ u Kaštel Gomilici gdje je održana 9. Mala vatrogasna olimpijada. Na ovom natjecanju sudjelovalo je 28 ekipa iz Dječjeg vrtića “Kaštela”, vjerskih vrtića te privatnih vrtića “Čarobni pianino” i “Sunce moje malo” s područja Kaštela, a najbržima i najspretnijima još jednom se pokazala ekipa vrtića “Pčelice” koji je podružnica vjerskog vrtića “Jordanovac” u Kaštel Lukšiću.

Najbolje male vatrogasce primio je gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić, a djeca su na početku gradonačelniku uputila riječi zahvale:

– Hvala vam što vodite naš grad – poručili su mališani i izrazili želju da i oni jednog dana postanu vrijedni, marljivi i hrabri vatrogasci.

– Sudeći po uspjesima ovih mališana, nema straha za budućnost vatrogastva u Kaštelima. Želim vam puno uspjeha u školovanju, da upišete prvi razred i nastavite nizati ovako odlične rezultate i u školi – poručio je gradonačelnik Ivanović.

– Cilj manifestacije je da se kroz ove igre djeca zabavljaju i druže, razvijaju tjelesnu spremnost i uče o vatrogastvu. Svi uglavnom znaju što je primarni zadatak vatrogasaca, no na ovaj način djeca se upoznaju i s drugom stranom vatrogastva, onom zabavnijom. Zato ovu malu vatrogasnu olimpijadu uvijek organiziramo u svibnju, mjesecu zaštite od požara – izjavio je kaštelanski vatrogasni zapovjednik, Milivoj Taslak.

Organizatori Male vatrogasne olimpijade su Dječji vrtić Kaštela i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kaštel Gomilica, uz podršku Vatrogasne zajednice Kaštela i Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

preuzeto: www.kastela.hr/novosti