Mama, volim te!

U petak, 12. svibnja 2023. godine, u 16:30 h na terasi odgojne supine Leptiri održana je 29. priredba za Majčin dan u našem vrtiću na Jordanovcu, Zagreb.  Prigodni program  priredila je odgajateljica Ines C. u suradnji s odgojiteljicama vrtićkih skupina. Na početku priredbe nazočne roditelje pozdravila je ravnateljica s. Sanja S.

Kroz glumu, recitaciju i pjesmu djeca su iskazala ljubav i zahvalnost koju osjećaju prema svojim majkama. Rado su djeca zapjevala i nebeskoj majci Mariji pjesmu „Evo nas pred tobom Marijo Marijo“,  kao i majci domovini „Jedna je Hrvatska“.  Bilo je lijepo vidjeti radosna i ponosna lica majki te poneku suzu koja se iskrala iz oka. A ništa manje nisu bili ponosni i očevi. Na kraju su, kao točka iznenađenja,  dvojica hrabrih očeva Jakov P. i Nikola K. odsvirala i otpjevala pjesmu „Cesarica“ prisutnim majkama, a svi smo im se pridružili pjevajući.  Program je vodio tata Lipej koji je dobro snašao prolazeći između djece, klupica, tepiha i sl. Nakon priredbe upriličena je mala okrepa i druženje koje ni kiša nije mogla omesti.

Zahvalni smo Bogu za ovaj dan u kojem smo u zajedništvu, radosti i pjesmi proslavili jedan od najvećih Božjih darova – dar majčinstva.

s. Monika DŽ.