Jednostavna prisutnost u svijetu

Dana 21. studenog naš dječji vrtić «Jordanovac» u Zagrebu upriličio je susret za roditelje i djelatnike povodom obilježavanja 150 godina Družbe školskih sestara franjevaka.

Spominjući se sa zahvalnošću ovog značajnog prijeđenog puta, željeli smo u sadašnjem trenutku posvjedočiti našu prisutnost od osnutka do danas. Mnogo godina i puno slajdova bilo je utkano u program kojeg su osmislile s. Marta Škorić i s. Lucija Bilokapić, a prigodno su ga prilagodile i prezentirale s. Sanja Stojić, ravnateljica i s. Ljiljanka Marić.

U uvodnom pozdravu s. Sanja Stojić pozdravila je sve prisutne  zahvalivši za odaziv a ujedno i podršku našem radu i djelovanju među njima. S velikim zanimanjem pratio se svaki slajd prezentacije, dok su oduševljenje ili čuđenje odmah bili popraćeni pitanjima, što je pridonijelo opuštenoj, „domaćoj“ atmosferi koja je susret učinila dinamičnijim. U naravi svakog susreta je da iz njega iziđemo bogatiji i ispunjeniji, u prigodama se i darivamo. Iznimka nije bila ni ovaj put: naime, prigodom ovog veliki događaja i susreta sa našom prošlošću i sadašnjošću, Papa Franjo udijelio je Družbi dar potpunog oprosta, kojeg ćemo mi „darovati“ svima koji nam se pridruže 20. prosinca na božićnoj priredbi i euharistijskom slavlju.

Za ovu prigodu, naš logo nacrtala je naša predškolka Noela Radivojević, kako ga je vidjela očima djeteta. U obliku bookmarkera napravljen je posjetnik za potpuni oprost u našoj zajednici na Jordanovcu. Možda najljepša čestitka za ovu obljetnicu jest objašnjenje loga spomenute djevojčice koja je svoj uradak opisala kako slijedi: « Teta ove ruke ste vi na moru, a ovo žuto nebo je Bog koji vas gura da plovite naprijed «.  Dobro bi bilo uvijek imati na pameti, pa i onda kad mislimo da stojimo, da je Bog uvijek tu gurajući nas naprijed!

Zajedničkim druženjem roditelja, djece i djelatnika uz slatku okrepu i osvježenje koje je pripremila s. Meleanija Vojković, ostavili smo iza sebe ovaj topli susret već osjetno studenog studenog.

s. Helena Rašić