Vrtiću, doviđenja

Usprkos pandemiji koja je zahvatila cijeli svijet, pa i naš grad, ipak smo uspjeli održati skromnu, simboličnu, a nadasve emotivnu oproštajnu priredbu naših predškolaca. Zapravo, to i nije bila priredba u pravom smislu riječi nego susret na kojem su se 19. lipnja 2020. u popodnevnim satima na travnjaku Dječjeg vrtića u Zadru okupili roditelji, odgojitelji i djeca uz pridržavanje epidemioloških mjera.
Na početku susreta voditeljica dječjeg vrtića s. Miranda zahvalila se roditeljima, odgojiteljicama i sestrama u samostanu na suradnji, a djeci poželjela da ih prati Božji blagoslov na daljnjem putu školovanja i odrastanja.
Iz našeg vrtića u školske klupe odlazi 20 predškolaca. Pamtit ćemo ih kao i prethodne generacije. Svaka od njih ostavi posebni trag u našim srcima. Ne samo oni, nego i njihovi roditelji koji nas uvijek iznova dirnu svojom pažnjom i razvesele buketom cvijeća.
Uslijedilo je prozivanje djece, dodjela diploma i kapa, te grupno fotografiranje uz melodiju dječjih pjesama koja se čula u pozadini. Jako sunce koje nas je grijalo nije omelo naše druženje uz kolače koje su ispekle drage mame. Za djecu smo pripremili i „pinjatu“ punu slatkiša koju su brzo razbili.
Hvala vam, dragi predškolci, na trenucima bezbrižnosti, na igri i spontanosti. Iako smo mi bile odgojiteljice vama, vjerujte, i mi smo učile od vas kako biti iskrene, nasmijane i imati otvoreno srce za druge. Pamtit ćemo vas po nastupima u predstavama, po kreativnosti i upornosti, po nestašnosti i ozbiljnosti, a nadasve po vašoj osobnosti. Hvala što ste nam bili prijatelji.
Čuvajte svoje vrtićke uspomene i ponekad se sjetite nas, vaših teta, koje su vam uvijek željele samo najbolje. I neka Isus u životu bude vaš najbolji prijatelj. Vi ste u našim srcima i u našim molitvama. Svakom od vas upućujemo riječi nepoznatog autora Starog irskog blagoslova:
Nek’ ti svi putevi pođu u susret:
Vjetar nek’ ti uvijek puše u leđa,
Sunce nek’ ti grije lice,
Blaga kiša nek’ natapa tvoja polja,
A dok se ponovno ne susretnemo,
Nek’ te čuva Božja ruka.

Luciana Tomas, odgojiteljica