Spasitelju pjevaj svom

U ovo vazmeno vrijeme u srijedu 11, travnja u 18:00 sati okupili smo se u našoj samostanskoj kapeli u Zadru. Na zajedničko slavljenje svete mise djece, roditelja, djelatnika našeg dječjeg vrtića i  prisutnih sestara, a misno slavlje predvodio je fra Nikola Barun iz samostana sv. Mihovila u Zadru.

Na početku fra Nikola je uputio pozdrav djeci, za tim je u svojoj homiliji istaknuo važnu ulogu odgoja i  važnu i tešku zadaću roditelja u odgoju djece. Odgoj djece u današnjem vremenu nije lak zadatak. Odgoj nije prepušten samo roditeljima, obitelji nego i drugim institucijama vrtiću, školi, crkvi, društvu. Razni su uvjeti koji utječu da roditelji sve manje imaju vremena za dijete, a dijete je potrebno najviše ljubavi, pažnje i sigurnosti. Nijedna institucija ne može zamijeniti roditelja i obitelj. Danas pod utjecajem raznih tehnika, ideologija djeca su izložena opasnostima i zbunjenosti zato je roditeljska uloga složena i zahtjevan a tako i svima koji utječu na odgoj djeteta. Danas silom nema odgoja nego povjerenjem, nema prisile nego ljubavlju. Ako ste djetetu kupili što zaželi niste problem riješili, dijete treba vas, vrijeme i igru.  Fra Nikola je citirao sv. Franju Saleškog “ Ako želite da vam djeca postanu dobri ljudi potrošite na njih duplo više vremena a duplo manje novca“ .  Kao i roditeljima, tako i vi odgojiteljice svi smo potrebni dijaloga, komunikacije nađite ovako zajedničke susrete, razgovarajte o problematici, da čujete i iskažete svoje mišljenje.

Djeca idu u ovaj katolički vrtić nastojite kršćanski odgajati i pomagati jedni drugima i životom svjedočiti a uskrsli Krist vam je snaga i uporište. Na kraju je pohvalio djecu koja su lijepo, uvježbano i radosno pjevala, zahvalio se roditeljima i djelatnicima vrtića s voditeljicom S  Mirandom.

Naša djeca i pripravnica Lucija Stipčević koja je svirala su uzveličala svojim glasom i dječjim uskrsnim pjesmama Spasitelju pjevaj svom, Glas zvonova, Dođi, dođi nam Gospode, dječjom misom od S. Grgat i za kraj kako bi radosna srca zahvalili Gospodinu pjesmu V;jek hvaljen budi i u tom duhu smo se  razišli svojim kućama do naših ponovnih susreta.