Oproštaj predškolaca

Dana, 6. lipnja,u d.v.Jordanovac u Zadru, održana je još jedna oproštajna priredba naših predškolaca, koja je, nama odgojiteljima uvijek posebno dirljiva.
Ove pedagoške godine bilo ih je deset i svatko od njih bio je,uistinu poseban sa svojom osobnošću, razmišljanjem i ponašanjem.
Njihova mala priredba održana je u prostorijama našeg vrtića, u 17.30.sati, a program je vodila teta Marija.
Pjesma Ljubav bila je dobar početak i uvod za njen govor:“ Pamtit ćemo vas po vašem nastupu u predstavama, pjesmama, plesu… po vašoj radosti. Ponekad ste bili nestašni, ponekad ozbiljni, ali uvijek otvorena srca i veliki prijatelji“.
Sa suzama u oku i radošću oko srca, teta Miranda i Luciana podijelile su djeci diplome, trenutak koji su djeca cijeli tjedan nestrpljivo iščekivala. Bili su uistinu ponosni i sretni.
Na kraju je uslijedila pjesma „Vjeruj u sebe“ s koreografijom gdje su djeca sebi dala oduška sa plesom i opuštanjem uz ritam. To je bilo njihovih nekoliko minuta koje če pamtiti zauvijek,a i mi zajedno s njima.
Kratki govor tete Mirande bio je na samom kraju. Uputila je zahvalu odgojiteljima, sestrama i roditeljima za suradnju, otvorenost i trud, a našim predškolcima poželjela odrastanje i rast u dobi mudrosti i milosti.
Upravo kad smo završavali sa programom, mama Antonija se obratila odgojiteljima i svakoj posebno, u ime svih roditelja,uputila zahvalu, te uručila bukete cvijeća i veliku sliku s imenima naših predškolaca. To je bio vrhunac naših emocija.
Druženje smo nastavili uz kolače i piće koje su pripremile naše časne sestre.
Bilo je to jedno vrlo ugodno i opuštajuće druženje.
A vama dragi naši predškolci želimo sretno odrastanje, s nadom da smo mi, kao vaši odgojitelji, sudjelovali u izgradnji temeljnih moralnih vrijednosti i da čete ih nastaviti živjeti kao što ste ih živjeli i u vrtiću.
Puno uspjeha u školi i nemojte nas zaboraviti, jer mi vas sigurno nečemo. Vi ste naša simpatična, pametna i vesela družina koja će nam uvijek ostati u sječanju. Hvala vam na svakom trenutku!

Luciana Tomas