Na krilima pobjede

U petak 4. svibnja 2018., na blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, na terenu sportskog centra „Jure Bakotić“ u Kaštel Gomilici, s početkom u 17 sati održana je već tradicionalna 9. Mala vatrogasna olimpijada.

Brzinu, snalažljivost i spretnost u igrama i po uzoru na vježbe odraslih vatrogasaca, pokazala su djeca u 28 ekipa, dvjestotinjak djece iz gradskih, privatnih i vjerskih vrtića s područja Grada Kaštela. Cilj ovog natjecanja je učvršćivanje prijateljskih odnosa među sudionicima, razvijanje tjelesne spremnosti, kao i jačanje svijesti humanosti i ljudske solidarnosti među djecom predškolskog uzrasta, ali i upoznavanje najmlađih s drugom, opuštenijom stranom vatrogastva.

Najbolja i najspretnija ekipa i ove godine bila su „naša“ djeca, iz podružnice „Pčelica“ u Kaštel Lukšiću.

Marljivo su se pripremali za ovaj dan, s velikim trudom odgojiteljica s. Krune Plazonić i s. Davorine Jurić. Poput marljivih pčelica koje lete od cvijeta do cvijeta kako bi dobile najbolji med, naše su „Pčelice“ kroz sedam disciplina poput bacanja loptica u metu, spajanje vijaka i prenošenje vode te su osvojile najviše bodova i tako ponijele titulu najboljih. Drugo mjesto osvojila je ekipa DV Čarobni Pianino, a treće mjesto ekipa DV Trešnjica.

Neka zagovor sv. Florijana prati sve naše hrabre vatrogasce, a i naše „Pčelice“ da ih i dalje sreća prati. I idemo naprijed – na krilima pobjede…

s. Lucija Bilokapić