Majka – čuvarica života

Dana 17. svibnja 2018. godine i nebo kao da je znalo da je taj dan važan, pa nam je poslalo sunce. Djeca našeg vrtića spremala su se da majkama zahvale na svoj pažnji i ljubavi koju im one pružaju. Nije lako reći mami koliko ti znači, kad se to riječima ne da izreći, no pokušali smo barem malo. Naši ‘mališi’ i ‘veliši’ pripremili su lijep program. Izmjenjivale su se pjesme, plesovi i recitacije.

Program smo otvorili plesom i pjesmom Plešemo za bolji svijet. Slijedio je pozdrav predškolaca, a zatim pjesma Svih majki dan. Nismo zaboravili pozdraviti ni majku svih majki, Bogorodicu Mariju, uz prigodnu recitaciju i pjesmu Gospe ribara težaka koju su djeca zaista pjevala svim srcem. Kratkim recitacijama mame su pozdravili i najmanji, a zatim uz pokrete izveli Volim mamu, volim tatu. Dakle, nismo zaboravili očeve! Nastavili smo recitacijama ‘veliša’ koji su se također zahvalili i majkama i očevima. Program je dalje tekao uz pjesme Osmijeh moje majke i To je moja mama, te ples ‘veliša’ Budi sretan. Za kraj programa predškolci su izveli prekrasan igrokaz Svađa u cvijetnjaku, kojim su poručili da se iskrenost i poštenje uvijek isplate, da treba svakom pomoći, jer dobrota ipak pobjeđuje.

Na svršetku programa voditeljica vrtića s. Kruna Plazonić pozdravila je sve prisutne i zahvalila vrijednim majkama i bakama na kolačima koje su pripremile za ovu prigodu te pohvalila djecu za uloženi trud i vidljivi uspjeh. Program smo zaključili plesom na prekrasnu pjesmu Mama u izvedbi Il Divo. Još nas očekuje oproštaj od predškolaca i misa kojom ćemo se zahvaliti Gospodinu za ovu pedagošku godinu.

Ivana Bralić, odgojiteljica