Kruh naš

U četvrtak, 11. listopada 2018. Godine, u našem dječjem vrtiću u Kaštel Lukšiću, proslavili smo dan zahvalnosti za plodove zemlje i dane kruha.

Ovo je dan Božje zahvale riječi su pjesme s kojim smo započeli prigodni program, kojeg smo slavili u zajedništvu sa roditeljima, bakama i prijateljima naše djece Mališa i Veliša.

Na samom početku, sve prisutne je pozdravila prigodnim riječima voditeljica s. Kruna Plazonić, koja je potom animirala djecu za vrijeme programa. Nakon pročitanog teksta iz Knjige Postanka o Stvaranju svijeta (Post 1, 1-9;13), don Marijo Buljević župnik u Kaštel Lukšiću, u interaktivnom je pristupu razgovarao s djecom o kruhu i simbolici koju on nosi. Ovom prekrasnom danu prethodile su aktivnosti vezane uz pripremu kruha, mijesenje tijesta, pečenje i blagovanje onog što smo pripremili. Djeca su s roditeljima kroz ovaj mjesec donosila razne jesenske plodove iz svojih vrtova.

Prigodni program smo završili pjesmama Hvala za svako jutro i Kruh Naš koje su djeca cijelim srcem pjevala, osobito su najmlađi oduševili svoje roditelje. Na samom je kraju don Marijo blagoslovio hranu koju su djeca donijela, potom je udijelio svoj blagoslov djeci i svima prisutnima, a naše druženje nastavljeno u vrtićkom dvorištu uz peciva, kolače i razne slastice.

s. Lucija Bilokapić