Izlet i završna priredba dječjeg vrtića Pčelica – Kaštel Lukšić

Kraj ove pedagoške godine u našem vrtiću obilježen je nizom zanimljivih aktivnosti – vožnja vlakićem kroz Kaštela, zajedničko druženje skupina, izlet, svečana misa i priredba za predškolce. Naravno, najviše radosti i uzbuđenja donio nam je izlet koji nas je još više zbližio i djeci omogućio neke nove doživljaje i iskustva!

U ponedjeljak, 6. lipnja, obje vrtićke skupine, zajedno s odgojiteljicama, uputile su se u avanturu. Uzbuđenja nije nedostajalo, a vožnja autobusom uvijek je poseban doživljaj. Prva stanica bila nam je “Konjički klub Kolan” u Dubravi pokraj Šibenika. Djeca su imala mogućnost upoznati razne domaće životinje – svinje, koze, magarce, kunce…Posebno su im se svidjele ljame, a najviše oduševljenja je izazvala glavna atrakcija – jahanje konja. Nakon ručka, djecu su zabavljali animatori koji su organizirali brojne natjecateljske igre. Za kraj druženja zahvalili smo se djelatnicima imanja, pozdravili sa životinjama te uputili autobusom dalje do Šibenika, povijesnog grada kralja Petra Krešimira IV.

U Šibeniku slijedi razgledavanje grada s naglaskom na unutrašnjost katedrale sv. Jakova, razgled impresivne krstionice te posjet “Interpretacijskom centru ‘Civitas Sacra – Sveti grad’ smješten u srednjovjekovnoj palači Galbiani. Djeca su uživala u interpretaciji šibenske prvostolnice uz pomoć suvremene tehnologije, interaktivnih elemenata i stoljećima brižno čuvanog umjetničkog blaga. Naša sljedeća stanica bila je “Aquarium Šibenik” kao jedinstveni doživljaj mora i podmorja.

Nakon edukativnih sadržaja uslijedio je mali predah i osvježenje – s. Kruna razveselila je svu djecu sladoledom! Sretni, ali pomalo umorni vratili su se puni dojmova u vrtić gdje su ih već nestrpljivo čekali roditelji.

U srijedu, 8. lipnja u 19 sati, u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Kaštel Lukšiću, predškolci su se službeno oprostili od našeg vrtića u kojem su se sretno igrali i boravili. Prigodni program je započeo misom zahvalnicom za proteklu pedagošku godinu koju su svojim pjevanjem uveličala djeca iz vrtića. Misu je predvodio don Boris Vidović. Nakon euharistijskog slavlja slijedio je program oproštaj od predškolaca. Recitacijama i pjesmama djeca su iskazala koliko su toga vrijednoga i dobroga naučili u vrtiću.

Na kraju programa, sve prisutne pozdravila je voditeljica vrtića s.Kruna Plazonić, koja je svim budućim prvašićima zaželjela sreću i uspješnost u novim izazovima, da rastu u dobroti, gledaju srcem i da pritom uvijek sačuvaju Božju vrijednost. 49. generaciju predškolaca nagradila je diplomama o uspješnom završetku vrtića. U ime svih roditelja, na samom kraju programa, jedna majka je zahvalila odgojiteljicama, voditeljici i svim djelatnicima vrtića za svu brigu i ljubav koju su uložili u odgoju i odrastanju njihove djece.

Mi zahvaljujemo roditeljima na iskazanom povjerenju, a našim predškolcima želimo puno uspjeha u školskim danima!

Ana Duišin, odgojiteljica