Grad najljepših školskih vrtova Hrvatske

Ove godine profesorica Ivna Bućan izdala je publikaciju: KAŠTELA – Grad najljepših školskih vrtova Hrvatske. Povijesni obiteljski perivoji i novi javni parkovi.

Zasigurno možemo reći da je sveukupni radni vijek profesorice Ivne Bućan jedinstveno i trajno životno djelo, koje ostavlja budućim naraštajima kao prirodni spomenik i spomenik radu, edukaciji i domoljublju.

Povod pisanju ove publikacije je posebna nagrada, koja je Gradu Kaštela dodijeljena u Zagrebu, 22.listopada 2013 godine. na manifestaciji ¨Najljepši školski vrtovi Hrvatske¨.

Čast nam je što se naš dječji vrtić Jordanovac našao u ovoj publikaciji.

Veliku je radost doživio ovaj vrtić i njegove časne sestre franjevke, djeca i roditelji, jer je 2010.godine dobio priznanje kao ¨NAJLJEPŠI DJEČJI VRTIĆ HRVATSKE 2010¨.

U ovom dijelu Kaštel Lukšića okoliš vrtića privlači pažnju prolaznika ljepotom i urednošću tokom cijele godine.Uređen je primjereno uzrastu vrtićke djece koja u dodiru s prirodom stječu dragocjena iskustva.

Ondje je besprijekoran travnjak, dio s dječjim spravama za igru, cvjetnjak i ružičnjak.

Osim bogatog biljnog raslinja, drveća i trajnica tu su i voćke : limun, naranča, kiwi, te bogati povrtnjak.

Časna sestra Kruna za ovu publikaciju je rekla: ¨Kao vjerski vrtić trudimo se u što ranijoj dobi prenijeti djeci ljubav prema Bogu i svemu stvorenome¨.

Nadam se da će naš vrt i dalje plijeniti poglede a mi ćemo se truditi da ga još više obogatimo i zajedno uživamo u njegovoj ljepoti i plodovima koje nam donosi.