Euharistijsko slavlje za početak nove pedagoške godine

Prigodom početka nove pedagoške godine, na spomendan Anđela čuvara 2. listopada, u samostanskoj kapeli u Zadru sudjelovali smo na euharistijskom slavlju koje je predvodio fra Bojan Rizvan, župnik župe Presvetog Srca Isusova. Okupljeni oko stola Gospodnjega – roditelji, djeca, djelatnice vrtića i sestre iz samostana – očitovali su pravo obiteljsko zajedništvo.
Misnom slavlju prethodila je procesija u kojoj su djeca zajedno sa svećenikom ušli u kapelu noseći kip sv. Franje kojeg je svećenik na kraju mise blagoslovio.
U svojoj homiliji fra Bojan se obratio djeci pitajući ih postoje li anđeli i gdje su. Odgovor je bio jednoglasan: Anđeli postoje i žive na nebu. Mi imamo svoje anđele koji nas čuvaju. U daljnjem dijalogu s djecom došao je do molitve Anđelu čuvaru koju je izmolio zajedno s njima.
Obraćajući se roditeljima, naglasio je da Bog voli djecu više nego oni sami, jer – Bog je ljubav. Na kraju je dodao: Ne sputavajte djecu nego ih odgajajte molitvom.
Za vrijeme euharistijskog slavlja roditelji su imali ulogu navjestitelja Božje riječi kroz misna čitanja i molitvu vjernika, dok je pjevanje s djecom animirala s. Mirjana i s. Marina.
Duhovno obogaćeni i Božjom riječju rasvijetljeni, pošli su svojim kućama.

s. Miranda Škopljanac-Mačina