DV Kaštel Lukšić dobio nagradu za najljepši okoliš

U sklopu akcije Lipa su lipa moja Kaštela te 20., jubilarnog Kaštelanskog praznika cvijeća, koji je ove godine, zbog pandemije koronavirusa, doživio jedno drugačije izdanje, danas je u iznimnom ambijentu Biblijskog vrta održana dodjela zahvalnica i diploma sudionicima Kaštelanskog praznika cvijeća, kao i najboljima u natjecanju za najbolji okoliš odgojno-obrazovnih ustanova te natjecanju za najljepši kaštelanski perivoj.

Na 29. natjecanje za najljepši kaštelanski perivoj, ali i balkon, okućnicu i balaturu, prijavljeni su bili vlasnici takvih zdanja u svih sedam Kaštela, a stručno povjerenstvo u sastavu Nada Maršić, Tončica Matijaca, Danica Tadin i Anton Žanić , nakon obilazaka donijeli su jedinstvenu odluku da prvo mjesto i diploma za najljepši kaštelanski perivoj pripadne Jagodi Šimeri iz Kaštel Štafilića.

Povjerenstvo u sastavu Ivan Čagalj, Ksenija Danilo, Tatjana Klepo i Anton Žanić, u sklopu 33. Ekološko-edukativnog natjecanja odgojno-obrazovnih ustanova, pregledalo je okoliše i druge zelene površine u 11 ustanova.

U kategoriji ustanove prvo su mjesto podijelili centar za rehabilitaciju Mir u Rudinama te Miljenko i Dobrila, podružnica dječjeg doma Maestral u Kaštel Lukšiću.
U kategoriji vrtića prvo mjesto pripalo je vjerskom vrtiću Jordanovac iz Kaštel Lukšića, dok je drugo mjesto osvojio dječji vrtić Tamaris u Kaštel Gomilici. Treće mjesto podijelili su vrtić Trešnjica u Kaštel Lukšiću te vjerski vrtić Blagovijest.
Posebne diplome dobili su i Maslina u Kaštel Štafiliću te Žižula u Kaštel Starom.
U kategoriji škola prvo mjesto pripalo je školi Bijaći u Kaštel Novom, drugo mjesto podijelili su srednja škola Braća Radić u Kaštel Štafiliću te osnovna škola Prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom, dok je treće mjesto pripalo osnovnoj školi Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu i osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću.

– Nagrade za odgojno-obrazovne ustanove jednako su edukativne kao i cijelo natjecanje te se nadamo da će naše škole, vrtići i ustanove nastaviti sa svojim aktivnostima, koje će rezultirati lijepim okolišima i zelenim površinama.
U natjecanju za najljepši perivoj, balaturu i okućnicu, povjerenstvo je zaključilo da nam je svake godine konkurencija sve veća i jača, iako nam se određeni broj vlasnika uređenih površina nije ni prijavio. Po tome možemo zaključiti da građani Kaštela sve više rade na uređenju i ozelenjivanju svojih prostora – ustvrdila je direktorica Turističke zajednice Nada Maršić, koja je s dogradonačelnicom Jadrankom Matok Bosančić uručila nagrade najboljima.

Svakako, na kraju treba i spomenuti da su organizatori ovogodišnjih natjecanja, Praznika cvijeća te akcije Lipa su lipa moja Kaštela, Turistička zajednica, udruge Lijepa naša Kaštela, Bijaći i Biblijski vrt, škole Ostrog i Braća Radić te Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, a pokrovitelj je bio Grad Kaštela.

Preuzeto: http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/54654-skola-bijaci-i-vrtic-jordanovac-imaju-najljepse-okolise-a-najljepsi-kastelanski-perivoj-onaj-je-jagode-simere