Dragi sveti Nikola

Dobri sveti Nikola, već se na put sprema.

U njegovoj naprtnjači, nema što nema.

Još je natovario na saonice igračke, slatkiše i slikovnice.

No, najviše nosi sa sobom Božjeg blagoslova,

kako bi djeci, mir i ljubav ispunili,

obiteljski dom do krova.

 

U četvrtak, 6. prosinca u 17 sati u našem vrtiću u Kaštel Lukšiću, svečano smo obilježili dan sv. Nikole. Djeca su zajedno s roditeljima ispunili vrtić radošću, veseljem, pjesmom, recitacijama, a Nikola sveti poklonima, pričom, jednostavnošću i mudrošću sveca omiljenog svakom djetetu svijeta.

Toplu i iskrenu dobrodošlicu na samom početku prigodnim riječima uputila je voditeljica podružnice s. Kruna Plazonić. Program smo započeli zajedničkom recitacijom Darovi sv. Nikole, nakon koje je slijedila pjesma Sveti Niko svijetom šeta, potom opet recitacija pa pjesma, roditelji su velikim pljeskom nagradila djecu za njihov trud.

Program su uzveličali dječji glasovi, spontanost, otvorenost, ljepota njihovih iskrenih očiju koji su izražavali neizmjernu radost. Evo ide, evo ide, pjesma je kojom smo svecu uputili iskrenu dobrodošlicu i recitacijom Dragi sv. Nikola. Zatim su slijedila Nikolina pitanja, zanimalo ga koliko su dobri bili, u vrtiću, svojim roditeljima, koriste li čarobne riječi, spremaju li igračke… Djeca su Nikolu oduševljeno slušala i odgovarala na pitanja i s velikom pažnjom upijala svaku riječ koju je Nikola izgovarao, pohvalio ih kako su bili dobri i zaslužili poklone koje će im podijeliti.

Pjesmom Dobro došao djeca su zamolila sveca da im podjeli poklone, jer potvrdio im je kako su dobri, kako ih je promatrao cijele godine i kako im je donio darove. Nakon pjesme Nikola je svako dijete pozvao po imenu, udijelio mu poklon i uputio svakom djetetu lijepu riječ uz stisak ruke.

Na kraju je obećao kako će nam opet dogodine doći, uz obećanje kako će i dalje biti dobri i vrijedni kako u vrtiću tako i svojim roditeljima. Radosno druženje nastavili smo uz kolače, piće koje su nam pripremile vrijedne mame i bake…

s. Lucija Bilokapić