Dolazim vam izdaleka…

U odori sjajnih haljina, s poznatom kapom i pozlaćenim štapom, doputovao je sv. Nikola iz svemirskih daljina. I ove je godine 6. prosinca pokucao na vrata našega vrtića te u pratnji anđela podijelio dječici prigodne poklone. A oni su ga dočekali bez suza i ozarena lica primali svoje darove. Djeca starije skupine su ga obradovala pjesmama i recitacijama.

Voditeljica programa s. Kruna Plazonić prigodnim riječima pozdravila je prisutne roditelje, bake i djedove, braću i sestre vrtićke djece. Sveti Nikola je napomenuo djeci da budu dobra, da slušaju svoje roditelje i da jedu sve što im pripreme. Podsjetio ih je da koriste čarobne riječi, da svaki dan kažu roditeljima kako ih puno vole.

Za doček sv. Nikole djeca su se pripremala raznovrsnim aktivnostima. Bojali su i ukrašavali čizmice, sastavljali pjesme i pisali pismo sv. Nikoli. Također su sakupljali slatkiše za siromašnu djecu. Onda nije ni čudno da ih je sv. Nikola nagradio za njihovu dobrotu i ljubav. A obećali su mu da će i dalje biti dobri, da će slušati tatu i mamu, također tete u vrtiću. Molit će se jedni za druge i za svu djecu svijeta koja neće dobiti poklone.

s. Lucija Bilokapić