Bože, blagoslovi ovu hranu i nas

I ove pedagoške godine 17. listopada u vrtiću Jordanovac, podružnica Zadar, obilježili smo Dan kruha, kao zahvalu Gospodinu za kruh i plodove zemlje koje nam daje.
U danima jeseni kada priroda daje obilje plodova a sve oko nas je išarano jesenskim bojama, u vrtiću imamo posebne aktivnosti s djecom i roditeljima što djeci donosi veliku radost. Tako smo išli u park skupljati lišće, kestene i druge plodove za jesenski kutić koji su tri mame lijepo aranžirale. Posjetili smo Gradsku knjižnicu Zadar Ogranak Arbanasi gdje smo slušali priču Ježeva kapica te imali priliku razgledati i igrati se na dječjem odjelu.
Prije Dana kruha imali smo aktivnosti Od zrna do kruha. S djecom smo mijesili tijesto te pravili kiflice i pitu od jabuka. Djeca, zajedno sa svojim roditeljima, još su donijeli razne vrste peciva, kruha i kolača da uveličaju bogatstvo Božjih darova.
Posebno je bilo svečano nakon zajedničkog Očenaša kada je fra Žarko Relota najprije blagoslovio kruh a potom blagoslov udijelio djeci, roditeljima i svim suradnicima. Djeca su svoju radost i zahvalu iskazala pjesmom Kruh ljubavi i Isuse, volim te. Radost tog trenutka nastavila se i za vrijeme blagovanja.

Marija Marušić, odgojiteljica