Kod Sv. Nediljice u Vrani

Dana 19. svibnja 2018. roditelji, djeca i djelatnici našeg vrtića iz Zadra, krenuli smo na duhovno-rekreativni izlet u Vranu. Kod crkve Svete Nediljice čekali su nas oni koji su išli osobnim automobilima i domaći župnik don Šimun Šindija.

Nakon iskazane dobrodošlice slavili smo misu. Djeca su svojim pjevanjem, uz pratnju Lucije Stipčević, uzveličala misno slavlje. U svojoj homiliji don Šime je pozvao djecu da slušaju roditelje, a roditeljima je naglasio kako trebaju imati hrabrosti: Hrabrosti reći djetetu što ne mogu i ne smiju raditi. Danas društvo u kojem živimo nije naklonjeno obitelji, zato vi roditelji trebate djecu još više odgajati za vrijednosti naše kršćanske vjere i ne trebate se bojati.

Nakon mise uživali smo u crkvenom dvorištu. Djeca su trčala i igrala se na rekvizitima za igru, penjali se na stabla, tražili kornjače, žabe, promatrali ribe u močvari, sva radosna i vesela uživajući u travi i zelenilu. Njihova igra je privukla neke roditelje, dok su se drugi odmarali i razgovarali u hladovini.

Vrijeme je brzo proletjelo pa smo nakon igre krenuli na vidikovac Kamenjak. U kapeli Svih svetih nalazi se grobna jama, koja nas je podsjetila na teška vremena naše bolne povijesti. Odatle se pružao pogled na prekrasan krajolik, na spajanje kopna i mora, na otoke i Vransko jezero. Odmarali smo se diveći se prirodi dok nas je lagani vjetar hladio.

Zahvalni dragom Bogu za sve što smo doživjeli, obogaćeni i zadovoljni vratili smo se svojim kućama nadajući se nekom novom susretu.