Izlet u Nin

Veseli autobus Puntamika Linea, predvođen vozačem Nikolom, izjutra je krenuo iz suncem okupanog Zadra na svoje kratko, ali slatko putovanje prema najstarijem hrvatskom kraljevskom gradu Ninu. Već kod prvog semafora djeca su pokazala kako se najljepše moli – pjesmom, orilo se: Ima jedna duga cestaaa…

Začas smo stigli, a dočekao nas je ponosni knez Branimir. Toliko toga je za vidjeti, ali izabrali smo impresivni Muzej ninskih starina i Riznicu zlato i srebro grada Nina. Nakon kavice na ninskom suncuslijedi Sveta misa u Župnoj crkvi sv. Anselma, smještena u središtu Nina, posebna po tome što je za vrijeme hrvatskih narodnih vladara i kasnije, bila ninska katedrala.

Ponovo krećemo, konačni cilj je dosegnut: Buffalo Bill City- Vrsi. Djeca nisu mogla odoljeti jedinom kaubojskom gradu na ovom području. Zauzeli su tobogan i ljuljačke, zajahali su ponije, posjetili indijansko selo, razgledali pravi kaubojski zatvor, banku i groblje. Odrasli su se sa sjetom prisjetili mladenačkih dana u muzeju Coca cole.

Nakon pravih američkih hamburgera, krumpirića i ketchupa, većina odraslih zapada u kaubojsku siestu, ali ne zadugo jer počinje prva Buffalo Bill City Open- odbojka. Djeca i dalje ne posustaju, ali ipak, dolaskom popodneva rastanak se primakao, a djeca već pitaju: „kad idemo opet“.