BOŽIĆNO SVJETLO U SRCU

Kakvi bi božićni blagdani bili kad ih na sebi svojstven način ne bi proslavila djeca. Ona su bila vrijedna i marljiva u pripremama kroz došašće: vježbali su ples, pjesmu i igrokaz i na taj način dočarali radost Božića.

Dana 18. prosinca u našem dječjem vrtiću u Zadru pripremili smo božićni program pod nazivom Božićno svijetlo u srcu. Program su vodili bračni par Matija i Teo Petani koji su bodrili i hrabrili djecu, a ujedno stišavali ponosne roditelje u publici.

Dječja spontanost, razigranost i doza ozbiljnosti upalila je svjetlo koje ponekad, nažalost, prigušeno tinja u našim srcima. Ali tog dana smo osjetili zajedništvo, bliskost i ljubav. Obuzeo nas je pravi duh Božića. Božićna zvona, Zimska noć, Tiha noći, tiša budi, samo su neke od pjesama čije smo note veselo pjevali, a svojim vještim rukama odsvirala ih je naša teta Lucija.

Kakva bi to božićna priredba bila da je nismo završili čestitkom, podjelom poklona i degustacijom kolača koje su svojim vještim rukama pripremile naše mame. Uistinu, uz djecu svi nanovo oživimo i osjetimo onaj pravi Božić kakav treba biti: iskren i neiskvaren, pun ljubavi i topline. Hvala djeci što su nas probudili iz kolotečine života i dali nam ono najvrjednije – duhovno bogatstvo.

Svima želim da budu kao djeca i da na skroman način obilježe i osjete Božić. Neka nam je blagoslovljeno i sretno ovo božićno vrijeme. SRETAN BOŽIĆ!

 

Luciana Tomas, odgojiteljica