Bog nam je zaklon i utrvda

Više nego ikada do sada vjerujem da je svatko od nas sa žarkim srcem molio Psalam 46 koji započinje recima : «Bog nam je zaklon i utrvda, pomoćnik spreman u nevolji. Stoga ne bojmo se kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše u more… «

22.ožujka 2020. obilježio je svaki ljudski život na području Zagreba i okolice. Strah, zabrinutost i neizvjesnost stalno je u podsvijesti, i kada se na izgled učinilo da se život vratio u normalu a majka zemlja konačno pronašla svoj mir, i da ćemo 2020. ispratiti sa željom da se više nikada ne ponovi, uslijedio je ponovni neočekivani i još snažniji potres koji je pogodio Sisak i Petrinju, a njegova snaga osjetila se i u Zagrebu.

Ovaj potres ujedinio je Hrvatsku, Hrvatsku koja je već u ranama, ali koja izranjena daje snagu, motivaciju i želju da svi budemo jedno. U svakom djelu lijepe naše prikupljala se pomoć, svatko je želio pomoći i poručiti niste sami, uz vas smo. Tako je i naš dječji vrtić « Jordanovac» na inicijativu ravnateljice s. Sanje Stojić i uz pomoć s. Melanija i s. Helene prikupljao pomoć za nastradale u potresu. Veliki broj roditelja čija djeca pohađaju naš vrtić u Zagrebu, i djelatnika prikupili su hranu, higijenske potrepštine odjeću i novac koji smo 2. siječnja 2021. odvezli u Caritas Sisačke biskupije. Neka Gospodin obilato nagradi svakog darivatelja, sačuva u svojoj ljubavi, da bi i dalje mogli nesebično svjedočiti tvoju ljubav i tvoju slavu.

                     s. Helena Rašić