PROSLAVA MAJČINOG DANA U ZAGREBU

Od davne 1914. godine službeno se u svijetu proslavlja Majčin dan – dan zahvalnosti svim majkama za njihovu neprocjenjivu ulogu u životu svakog čovjeka. U Hrvatskoj se ovaj dan, nakon dužeg razdoblja komunističke vlasti, ponovo obilježava od 1998. godine.

I ove godine, nekoliko dana prije te važne druge nedjelje u mjesecu svibnju, točnije u četvrtak 11.5., i mi smo u našem vrtiću proslavili taj dan posvećen svim majkama.Od jutra se osjećala trema, a radovi naše dječice izloženi na zidovima hodnika otkrili su nam da su se tete s djecom strpljivo i dulje vrijeme pripremale za ovaj nastup.

Priredba je počela u 16.30, ali roditelji su stigli i ranije kao bi malene prodjenuli u svečanu odjeću i zauzeli mjesta oko terase na kojoj se već tradicionalno za lijepoga vremena u našem vrtiću obilježava Majčin dan.Djeca – nasmijana i vesela, počela su zauzimati svoja mjesta i radoznalim pogledima tražila su svoje mame, tate, braću i sestre. Kada je pogled „uhvaćen“, a ručica je mahnula na pozdrav, sve je bilo spremno za početak. Program je imao svoje službene najavljivače koji su nas bezbrižno vodili kroz ovu svečanost.

Nizali su se stihovi, pjesme i ples posvećeni majkama, a sve to izmamilo je suze radosnice i osmjeh na licu svake majke. Radost, ponos, smijeh i aplauz – sve to zbog svakog djeteta i za svako dijete koje je uložilo trud i vrijeme kako bi razveselilo svoju mamu. Bilo je tu i trenutaka „blokade“ zbog silnog uzbuđenja, ali zato su tete pravovremeno „uskakale“, a roditelji bodrili glasnim pljeskom.

Tijekom predstave nas je ravnateljica vrtića, s. Sanja, podsjetila na važnost utjecanja Majci Mariji u kojoj uvijek možemo pronaći nadahnuće za naše majčinstvo tj. roditeljstvo. Zahvaljujemo na tim riječima ohrabrenja, kao i svim tetama koje s vjerom i u vjeri odgajaju našu djecu, brižno i s ljubavlju. Kada su s njima, znamo da su u sigurnim rukama.

Nakon predivnog programa koji je završio pjesmom posvećenoj našoj domovini Hrvatskoj, djeca su poletjela u zagrljaj roditeljima te smo se svi zajedno zasladili uz ukusne kolačiće i sokove.Na ovaj dan, do iduće godine, podsjećat će nas ručni radovi koje smo dobili na dar od naše dječice, a koje su osmislile njihove drage tete iz prekrasnog vrtića na zagrebačkom brdašcu Jordanovac.

Ritina mama Silvija K.