PROSLAVA MAJČINOG DANA I DANA OBITELJI

Na svetkovinu Isususovog Uznesenja 10.svibnja ’18  svečano smo proslavili Majčin dan i   Dan obitelji u dječjem vrtiću u Zagrebu.   U našem je vrtiću zbog proslave Majčina dana cijeli prošli tjedan vladalo veliko uzbuđenje! Tete su s djecom uvježbavale pjesmice i recitacije, sestra Melanjia je imala pune ruke posla s pečenjem kolača, a naša ravnateljica, sestra Sanja, pazila je da sve bude savršeno za veliku priredbu.

Najsvečanije je, naravno, bilo u četvrtak, no nisu nisu tog dana slavile samo mame, već i tate, sestre i braća, bake i djedovi… i svi koji čine obitelj. To se moglo vidjeti i po odjeći mališana jer je svatko nosio bijelu majicu na kojoj je (uz malu pomoć teta) nacrtao svoju obitelj.

Uoči početka predstave – za koju su se mališani mjesecima temeljito pripremali – u samostanskoj kapeli je održana sveta misa. Predvodio ju je don Anton Šuljić ugledni teolog, pjesnik i kantautor, a njegova svirka  na gitari oduševila je i djecu i odrasle.

A onda je na red došla predstava: prvi su nastupili mališani iz grupe Vjeverice, zatim su uslijedile recitacije i pjesmice starije djece iz grupa Leptiri, Ptičice i Lopoči, kao i solo točka na klavijaturama. Treme gotovo da i nije bilo, svatko je hrabro i s puno ljubavi recitirao svoje stihove, odsvirao i otpjevao svoj dio pjesme, a čini nam se da su od djece puno uzbuđeniji bili – roditelji.

Zatim je svima, nakon Božjeg blagoslova, dobro došla okrjepa na novouređenom prilazu vrtiću gdje se uz kavu, sokove i slastice nastavila dobra zabava. Uživali smo ispod sjenice koja jednostavno poziva na druženje…i  kao da čujemo Isusove učenike koji su nakon objave Isusova slave na gori Taboru  posvjedočili Dobro nam je ovdje biti.

Mama Hoyka