PROSLAVA BOŽIĆA

Vjerujem da se nikada nećemo umoriti od  slavljenja Božića. Jer slavljenje Božića izvor je novih nadahnuća i istinskog veselja. Svake godine o Božiću osjećamo neki novi zanos prepušteni jedinstvenoj Božjoj ljubavi. Sve je puno svjetla, ukrasa, borova, jaslica… Mi odrasli to činimo možda radi djece ili zato što i samo osjećamo neku djetinju radost u sebi. A zašto i ne bi kad na Kristovo rođenje daje za pravo brinuti se za tjelesno, zamaljsko i duhovno i kad nas svetkovina Božića ponovno poziva za stol obitelji i zajedništva.

U tom duhu zajedništvu i s obiteljima DV Jordanovac u Zagrebu,  u srijedu 20.12. 2017. god.  proslavili smo još jedan  Božić.  Lijepo je bilo vidjeti naše najmlađe kako oduševljeno i u svoj svojoj jednostavnosti i ljepoti postojanja slave Božić. Njihovo pjevanje i sudjelovanje u  Misi koju je predvodio don Marko Medo, biskupski vikar za pastoral i vojni kapelan pri vojnom oridinarijatu RH, razveselilo je sve prisutne. Don Marko je u svojoj propovijedi istaknuo da je Božić svetkovina obitelji koja bi trebala probuditi i pobuditi one plemenite misli i brige koje su vodite sv. Obitelj do svog cilja kojega im je Bog namjenio i kojeg je namjenio svakoj obitelji na zemlji.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je Božićna priredba u kojoj su sva djeca pjevala, a oni malo hrabriji plesali i recitirali. Naši predškolci obučeni u pastire, kraljeve, Josipa, Mariju, pahuljice , anđele… zasigurno su najljepša Božićna čestitka za njihove obitelji.

 Na kraju našeg euharistijskog slavlja i božićne priredbe nastavili smo druženje i čestitanje uz prigodno čašćenje u atriju samostana.