PEPELJANJE U DV JORDANOVAC

U poslijepodnevnim satima Čiste srijede ili Pepelnice i na sam blagdan sv. Valentina 14.02.2018. U 16.30. upriličili smo obred pepeljanja za naše obitelji. Obred je predvodio đakon Provincije Presvetog Otkupitelja fra Ivan Đuzel. O ljepoti  susreta i razmišljanja o Pepelnici rado su s nama podijelie dvije sestre koje dovode svoje curice u vrtić. Hvala im kao i fra Ivanu Đ. na spremnosti i suradnji,.

Pepelnica je simbol ulaska u period pročišćenja tijela kako bi duša doživjela Isusovo Uskrsnuće. U vrtiću smo na obredu Pepeljenja bili sa djecom i tetama iz grupe.

Uvijek me iznenadi kako u vjeri možemo ići korak dalje; živjeti svaki trenutak dublje.
Kad su dječica pjevala dok je svećenik vršio obred pepeljenja; osjetila se posebna milost i zajedništvo!
Dok svećenik posipa pepeo djeci i roditeljima osjeti se poniznost, zajedništvo i duboka zahvalnost s neizmjernom radošću jer smo djeca Božja.

Zahvaljivanje na svakom čovjeku kojeg nam je On stavio na put; čini da vidimo više očima vjere; i tako polako cijenimo sve dobro ali i ono što nam se na prvu ne čini tako dobro u našemu životu.
Ljudskom logikom puno toga ne možemo objasniti; ali Božje milosrđe nema logike i zato kroz korizmu osnažimo našu vjeru i učvrstimo pouzdanje u Isusa!

Hvala ti Isuse jer strpljivo čekaš moje povratke tebi i nježno podnosiš moje siromašno srce.

Neka vas na putu obraćenja srca prati snaga Isusove Majke Marije!

                                                      sestre Nikolina i Marta