Nek’ svima je sretan Božić, nek’ je sretan svak

S posebnom radošću 19. prosinca proslavili smo jubilarni – 25. Božić u našem dječjem vrtiću Jordanovac 55, u Zagrebu, svečanom euharistijom i božićnom priredbom. Nismo odlutali mislima niti se dali zavarati sad već ustaljenim i sveprisutnim potrošačkim adventskim promidžbama i ponudama. Iako kao roditelji imamo puno povjerenje u naše časne sestre i odgojiteljice, nestrpljenje, bojazan i iznenađenje su se javili nakon što su djeca kući donijela tekstove za priredbu.

Kako je vrijeme odmicalo i svečanost se približavala, počeli smo osjećati olakšanje. Radost je postajala sve veća te nadilazila početni strah i nevjericu jer smo spoznali ono što naša djeca zapravo mogu zapamtiti i izvesti. Štoviše, s djecom smo se i mi kod kuće obogatili čitajući i ponavljajući pjesmice i recitacije. Ujedno, upotpunilo nam je pripremu za ono što iščekujemo – dolazak Božića u liku djetešca položenog u skromne jaslice.

Euharistijsko slavlje, prilagođeno djeci i roditeljima, predvodio je misionar iz Benina Odilon-Gbènoukpo Singbo, autor meditativne literature i prvi sveučilišni kapelan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Misno slavlje je uveličalo skladno dječje pjevanje pod vodstvom ravnateljice vrtića s. Sanje Stojić. Ipak, osjećao se manjak sudjelovanja roditeljskih glasova koje nije izmamilo ni poticanje ravnateljice. Vjerojatno zato što su dječji talenti, uvježbanost i hrabrost nadjačali odrasle. Stekao se dojam da niti jedno dijete nije svoju ulogu prepustilo slučaju. Bez zapinjanja i smetenosti doveli su cijeli program do samoga kraja.

Draga djeco, drage naše časne i odgojiteljice, hvala vam od srca što ste nam uljepšali i uprisutnili ovogodišnji Božić!

Obitelj Biočić