Majci Božjoj Bistričkoj

Došli smo iz vrtića da budemo ti bliže… Tako je i bilo. U subotu 25. svibnja upriličeno je hodočašće katoličkih vrtića grada Zagreba i zagrebačke metropolije u Mariju Bistricu. Okupljanje djece i roditelja započelo je oko 10 sati ispred bazilike gdje su ih dočekali djelatnici vrtića.
Djeca su oblačila majice i kape s logom vrtića kako bi bili prepoznati u masi okupljenih. Nakon okupljanja krenuli smo u procesiji do oltara gdje se nalazi kip Majke Božje Bistričke. Nakon procesije uputili smo se u crkvu na otvorenom gdje je u 11 sati počela misa koju je predvodio vlč. Domagoj Matošević, upravitelj svetišta. Svećenik je u propovjedi na jednostavan i djeci zanimljiv način, koristeći plišanu ovčicu, tumačio Božju riječ, tj. prispodobu o Dobrom pastiru.
Euharistijsko slavlje uveličila su sva djeca svojim pjevanjem, dok su ih, uvijek spremni na svojim instrumentima, pratitli mladi iz župe Trnje. Za molitvu vjernika, djeca našeg i drugih katoličkih vrtića, pripremila su prigodne molitve za svako slovo riječi „Marija“. Djeca su sama ukrasila slova koja im je pripremila i izrezala naša odgojiteljica Marina sa svojom obitelji.
Nakon misnog slavlja uslijedila je zajednička fotografija. Potom smo pošli na obližnju livadu gdje nas je čekao pravi ugođaj piknika. Dekice na travi, sunce, dječji smijeh, žamor razgovora roditelja, ugodna i opuštena atmosfera, i uza sve to ukusna hrana koju su pripremile Školske sestre franjevke iz samostana na Jordanovcu. Djecu su najviše privukle torte koje je pripremila s. Melanija povodom rođendana s. Helene. Nakon okrepe uslijedile su sportske aktivnosti te druženje roditelja i djelatnika do kasnog popodneva.
Veliko hvala s. Sanji na organizaciji hodočašća te roditeljima koji su se odazvali.

Mia Belegić, odgojiteljica