LJUBAV U BRAKU

Na kraju još jedne godine, točnije srijedu 29. studenog 2017.  god.  u DV Jordanovac Zagreb, a u ususret  Došašću i najdražem obiteljskom blagdanu, naša ravnateljica s.Sanja omogućila je nama roditeljima i odgajateljima naše djece da se na sat vremena isključimo iz utrke za svakodnevnim obvezama i posvetimo vrijeme sebi.  U tome nam je pomogao fra Ivan Maletić odabravši  ljubav u braku za temu duhovne obnove. Ljubav u braku, često na kušnji uslijed naših očekivanja i životnih izazova, bez obzira na bračni staž uvijek je aktualna tema.

Susret je započeo najljepšom molitvom, pjesmom naše djece čiji su nas stihovi i osmjesi ispunili ponosom i pozitivnim mislima te nas na najbolji način uveli u duhovnu obnovu.

Fra Ivan u svom nas je uvodnom izlaganju podsjetio kako nas za brak ne priprema nitko te nam, s ciljem što boljeg međusobnog razumijevanja, ukazao na razlike u pogledu na ljubav u braku iz perspektive muškarca i perspektive žene. Mnogi su nas njegovi primjeri potaknuli na razmišljanje, a neki su nas nasmijali jer smo se u njima i sami prepoznali. Fra Ivan sugerirao nam je da na svaki izazov u braku pokušamo gledati iz perspektive svoga partnera kako bismo ga bolje razumjeli. Istaknuo je i veliku važnost molitve odnosno duhovne komponente u svakom braku te nas podsjetio kako bračni odnosi snažno utječu na našu djecu i određuju njihove buduće brakove. Na kraju smo se složili kako se ljubav muškarca i žene temelji upravo na njihovim različitostima kojima se upotpunjuju.

Na radost velikih i malih, susret smo završili druženjem uz košaru punu mirisnih i ukusnih fritula.

S nestrpljenjem očekujemo nove susrete!

Anitina mam

 

HVALOSPJEV LJUBAVI

Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske,

a ljubavi ne bih imao,

bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči.

Kad bih imao dar prorokovanja

i znao sva otajstva i sve spoznanje,

i kad bih imao svu vjeru

da bih i gore premještao,

a ljubavi ne bih imao, ništa sam!

I kad bih razdao sva svoj imutak

I kad bih predao tijelo svoje da se sažeže,

A ljubavi ne bih imao – ništa mi ne bi koristilo.

Ljubav je velikodušna,

dobrostiva je ljubav,

ne zavidi,

ljubav se ne hvasta,

ne nadima se,

nije nepristojna,

ne traži svoje,

nije razdražljiva, ne pamti zlo,

ne raduje se nepravdi, a raduje se istini;

sve pokriva, sve vjeruje,

svemu se nada, sve podnosi.

Ljubav nikad ne prestaje.

(1 Kor 13, 1-8)