KRIŽNI PUT OCA I MAJKE

U srijedu, 21. ožujka, molili smo križni put za djecu Dječjeg vrtića Jordanovac i njihove obitelji na Kalvariji crkve Sv. Franje Ksaverskog u 16:45 sati. Pobožnost je molitvom, pozdravom i duhovnim poticajem predvodio župnik crkve Sv. Franje Ksaverskog fra Ivan Paponja.

Oko pedesetak okupljenih, što roditelja, što djece svih jasličkih i vrtićkih uzrasta, unatoč hladnom danu i nelagodnom vjetru, na sam prvi dan proljeća, istinski je uživalo u ljepoti zajedništva tijekom molitvi, kratkih meditacija i promišljanja o mnogim osobnim, obiteljskim i životnim križevima, kao i u znaku blagoslova roditeljske ljubavi i žrtve koju smo prikazali Isusu.
Velika hvala tatama Antoniu i Krešimiru koji su nosili križ, kao i tati Jerneju koji je nosio razglas po postajama. Također hvala roditeljima koji su sudjelovali i molili tekstove postaja koje je priredila i prilagodila s. Sanja preuzevši ih iz knjižice prigodnog naslova Križni put oca i majke koji je napisan za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Solinu ove godine. Postaje su uljepšane pjevanjem dječjih crkvenih pjesama predvođenima s. Sanjom i s. Liljankom na sveopće oduševljenje razigrane i raspjevane dječice koja su se također s veseljem uključila u pjevanje na mikrofon.
Nakon ove zajedničke milosti koja nam je dodijeljena tijekom ove pobožnosti s našom djecom, iako promrznuti, otišli smo kući ponizni, s još jednim podsjetnikom na velike vrijednosti Isusove žrtve za nas. Ispunjeni i vjerničkog srca i osmjehom na licu, dostojanstveno se obraćajući Svetoj Obitelji naše su molitve usmjerene za sklad, ljubav, povjerenje, strpljivost, žrtvu, poštenje, zdravlje za svaku obitelj, osobito one obitelji kojima je najpotrebnija Nebeska pomoć.

Mama Danijela Ć.