ISPOD SJENICE

Dana 09. listopada 2020. god. 16.15 h proslavili smo svetu misu na našem vrtićkom dvorištu. Bilo je to prvo slavljenje euharistije izvan samostanske kapele. Sjenica koja je postavljena prije nekoliko godina simbolizirala je “oltar” gdje smo se okupili i zamolili Gospodina da blagoslovi sve nas, naše obitelji i da bdije nad našim danima i mjesecima u ovoj pedagoškoj godini. Okupili smo se u nešto manjem broju, ali smo bili povezani u molitvi sa svom našom djecom i njihovim roditeljima. Euharistijsko slavlje predvodio je don Mladen Delić koji se rado odazvao da predvodi prvo euharistijsko slavlje u našem vrtiću. Djeca su pjevala acapella i zaista su bila odlična. Lijepo je bilo čuti i pjevanje na našem igralištu koje je za njih najljepše i najdraže mjesto u vrtiću.
Istaknuo je kako u današnjem vremenu nije lako odgajati djecu te kako nisu više samo roditelji ti koji odgajaju. U odgoju sve više i više sudjeluju vrtići, škole i slične ustanove. Savjetovao je roditelje i nas odgojitelje da svakoga dana blagoslivljamo našu djecu jer bez Božjeg blagoslova i pomoći naš trud nebi urodio plodom.
Također, don. Mladen ističe važnost prisutnosti časnih sestara u životu djece. Njihovu ljubav, strpljenje i nesebičnost koje daju djeci svaki dan.
Ovom prigodom su nam se predstavili i naši ovogodišnji predškolci. Nakon svakog predstavljanja slijedio je pljesak, jer ipak je to njihov prvi nastup. Posebno su bili zanimljivi njihovi odgovori na pitanje “Što najviše vole?”
Nakon euharistijskog slavlja kratko smo se zadržali na druženju i prigodnoj zakuski koje su primpremili odgojitelji.

Dan prije, 08.09. 2020. također na našem dvorištu održana je prva ovogodišnja predstava „Ninin svijet mjehurića“ u produkciji kazališta „Smješko“. Bilo je 84-ero djece koji su jedva dočekali predstave koje su se inače održavale svakog mjeseca u našem vrtiću. Dan je bio prekrasan, djeca sretna i presretna i vjerujem da su još više usvojili kako i zašto prati naše ruke, pravilno se hraniti i brinuti o svom zdravlju i o zdravlju drugih, što je i bila poruka predstave.

Marina Penava, odgojiteljica