Hvaljen budi Gospodine moj, po našim majkama

Dana 9. svibnja 2019. u 16.30. svečanim euharistijskim slavljem u našoj samostanskoj kapeli na Jordanovcu, kojeg je predvodio fra Ivica Martinović, provincijal franjevaca trećoredaca, započela je još jedna proslava Majčinog dana i to 25. po redu. Ponovo smo se svi okupili kako bi obilježili taj svečani dan. Fra Ivica Martinović je u interakciji sa djecom održao kratki ali vrlo inspirativni nagovor i podsjetio nas na važnost majki u našim životima. Nakon euharistije s. Sanja je započela proslavu i zahvalila se svima koji su sudjelovali u pripremi iste: odgojiteljicama koje su s djecom učile prigodne pjesme i recitacije, s. Melaniji koja je zajedno sa sestrama iz samostana ispekla kolače, mami Danijeli koja je čitala prvo čitanje kao i Marinu i njegovoj mami koji su čitali Psalam, te obitelji Pavić koja je na scenski način prikazala molitvu vjernika simboličnog naziva „molitva“. Ravnateljica se zahvalili i mami Mihaeli koja u svakoj prigodi s radošću prihvati sviranje u našoj kapelici, a posebno je istaknula i naše tri predškolke koje su solirale prigodne pjesme za sv. Misu.
S. Ljiljanka je započela program riječima: I reče Bog, načinit ću ljudska bića na svoju sliku, neka se brinu za cijelu zemlju. Blagoslovi ih Bog i reče:“Napunite zemlju svojim potomcima i brinite se za sve što sma stvorio, jer sve što sam stvorio zove se Ljubav. I tako zapravo počinje naša priča…prije 25. godina otvorili smo vrata našeg srca, a danas obilježavamo 25. proslavu majčinog dana i od srca izričemo najljepše stihove za naše mame….jer Bog nije mogao biti posvuda zato je stvorio majke…
Program započinje pjesmom „Ljubav“ koju uz pokrete pjevaju sva djeca, a nakon toga slijede recitacije. No, glavne zvijezde bili su naravno svi naši predškolci, koji su spremno čekali da izrecitiraju recitacije i obraduju svoje mame. Svaka recitacija je bila ljepša od druge, a recitacije su bile popraćene prigodnim pjesmama za naše mame, a naše dvije predškolke su i svirale dvije pjesme za Majčin dan i naravno i one i sva djeca su pobrale pljesak jer to i zaslužuju.
Dječje uzbuđenje i veselje pomiješali su se sa srećom i zadovoljstvom u majčinim srcima i u srcima svih nas koji su sudjelovali u pripremi ove posebne proslave. Proslava se nastavila u hodnicima vrtića uz kolače i sokove i druženje djece, roditelja i djelatnika našeg vrtića.

Svjetlana Ružić, odgojiteljica