Hvaljen budi Gospodine Bože moj, sretno dijete ja sam uz blagoslov tvoj!

Nedjelja, 24. ožujka 2019. godine. Cijeli grad obasjan suncem, a jedna zraka posebno obasjava Jordanovački brežuljak gdje je smještena župa Bezgrješnoga Srca Marijina. Ispred crkve okupljaju se školske sestre franjevke i djelatnice DV Jordanovac te dočekuju djecu koja polako pristižu uz pratnju roditelja, baka i djedova te ostalih župljana. Na licima roditelja sreća i ponos. Brežuljkom odjekuje smijeh zaigrane djece. Osjeća se uzbuđenje i nestrpljivost dok se pripremaju za ulazak u crkvu. Neki se oblače u franjevke i fratre kako bi sudjelovali u euharistijskom slavlju za koje su se pripremali cijeli tjedan. Povod ovom euharistijskom slavlju, koje je predvodio župnik p. Ivica Musa, je zahvalnost školskih sestara franjevaka Bogu za primljenu baštinu od 150 godina postojanja njihove Družbe te za 25 godina života i djelovanja Dječjeg vrtića Jordanovac. U tom duhu smo se okupili da zajedno zahvaljujemo Gospodinu i da ga molimo da sestre franjevke kao znak nade i nadalje budu prisutne u „Vrtiću na brežuljku“.

Euharistijskom slavlju prisustvovao je veliki broj roditelja i djece, kako onih koji trenutno pohađaju vrtić tako i onih koji su iz vrtića davno izašli, jer im je ostao u srcu i lijepom sjećanju. U obredu su sudjelovali roditelji i djelatnici vrtića kao čitači koji su pridonijeli svečanosti ovog euharistijskog slavlja, a posebno su se isticala djeca našeg vrtića koja su zajedno s dječjim zborom župe Jordanovac uljepšali slavlje pjevanjem.

Poslije popričesne molitve slijedio je prigodni program. U ime roditelja u znak zahvale prisutnima se obratila mama Tomić, čiji govor donosimo u cijelosti.

Ja sam mama Tomić, jedna od roditelja djece iz Dječjeg vrtića Jordanovac, a ovo je moja obitelj. Jako nas veseli kao župljane ove župe da 25. obljetnicu djelovanja dječjeg vrtića Jordanovac, koji vode Školske sestre franjevke Splitske provincije, slavimo upravo ovdje u ovoj euharistiji.

Čast mi je da mogu u ime svih roditelja zahvaliti odgajateljima i zaposlenicima našeg voljenog vrtića na brežuljku. Hvala Vam časna Sanja na svom Vašem angažmanu. Nije mala stvar ujutro otići opušteno na posao i znati da ti je dijete zbrinuto, a još k tome i sretno. Hvala Vam na svoj ljubavi koju svakodnevno nesebično pružate našoj djeci i hvala Vam da u ovom surovom modernom svijetu, punom izazova, namećete najvažnije stvari: ljubav prema Bogu i ljubav prema obitelji a samim time i ljubav prema domovini. Hvala vam, drage tete, što nam pomažete u odgoju naše djece i što ih volite. Neka vam je sretno u budućem radu.

Zatim su tri predškolke obučene u sestre franjevke uručile prigodne poklone župniku kako bi se uvijek prisjetio ovoga dana i svojih najmlađih župljana. Pedagoginja Brankica Blažević napisala je prigodne kratke recitacije zahvale za naš CD „Vjek hvaljen budi“, za slikovnicu „Vrtić na brežuljku“ i za 25 bijelih ruža. Zatim je mali sv. Franjo udijelio svoj blagoslov, što je mnogima prekrasna gesta za pamćenje.

Nakon završnog govora i zahvale ravnateljice s. Sanje Stojić uslijedila je zajednička fotografija za uspomenu na ovaj poseban dan. Nastavili smo druženjem ispred crkve okupanom suncem, igrom i smijehom djece te razgovorom roditelja uz zakusku koji ju je pripremio tata Jakov. Na licima okupljenih titrao je osmijeh, sreća, Božji blagoslov, duhovni mir i zadovoljstvo, jer su nam srca bila ispunjena ljepotom, dobrotom i ljubavlju.

Mia Belegić, odgojiteljica