Hvaljen budi Gospodine moj, po bratu našem Mjesecu i sestrama Zvijezda!

Hvaljen budi Gospodine moj, po bratu našem Mjesecu i sestrama Zvijezdama (Mobilni planetarij ispred našeg vrtića – 26.09.2018.)
Nakon kratkog popodnevnog odmora, u 13:30 zajedno s vrtićkom djecom uputili smo se ispred našeg vrtića gdje nas je dočekao veliki balon, kupola, odnosno pravi mali planetarij. Kod djece je vladalo vidljivo uzbuđenje, poneki su pokazali i strah pri ulasku kroz mali prolaz od balona, ali uz pomoć i ohrabrenje odgajatelja i organizatora ipak su ušli unutra. Priduržili su nam se i predškolci iz susjednog vjerskog vrtića s. Franjo.
Unutra nas je dočekao topli prostor, prostirke za sjedenje i veliki projektor, a iznad nas zvjezdano nebo. Predstava je trajala 45 minuta, taman dovoljno da otputujemo u svemir, obiđemo zemlju i vratimo se natrag.
Djeca su s oduševljenjem i zanimanjem pratila cijelu predstavu, odnosno, kratko predavanje prilagođeno djeci predškolskog uzrasta,a popraćeno filmovima i slikama koji su projicirani po svodovima kupole. Vidjeli smo zvijezde i sazviježđa, astronauta, putovali raketom na različite planete. Djeca su pokazala veliko znanje i spremno odgovarala na sva pitanja, a kako je sve stvarno i lijepo izgledalo najbolje opisuje izjava jednog dječaka koji je na kraju pitao „ ..teta jesmo mi zaista letjeli svmirom ili je to bilo za igru.“
Djelić atmosfere pokušati ćemo dočarati i ovim fotografijama na kojima zahvaljujem kolegici Evi.

teta Ines