BOŽIĆNE ZVJEZDICA U VRTIĆU NA BREŽULJKU

Božić nas u svojoj jednostavnosti i ljepoti postojanja poziva da obnovimo običnost naših dana;

potiče nas da uklonimo zapreke među nama;

da se djetinjeg srca uzdižemo prema Bogu;

da svi jedna prema drugima postajemo čovjek;

da jedni prema drugima postajemo dijete.

U takvim mislima dopustimo da nam naše zvjezdica  „zasjaju“ i pripovjede ovaj Božić u riječi i slikama, sa željom da u našim obiteljima i u našim srcima bude blagoslovljen te donese radost, mir i zdravlje u Novoj 2021. god.

Sretan Božić želi ravnateljica i svi djelatnici vrtića.

ZVJEZDICE  BAMBI

Ove smo godine Božić u našem vrtiću proslavili na nešto drugačiji način. S obzirom da nismo mogli slaviti zajedničku Euharistiju i okupiti se oko jaslica u našoj kapeli; odlučili smo pripremiti jaslice u našoj prvoj jasličkoj skupini Bambi. Djeca su se kroz protekli tjedan svaki dan mogla upoznavati i zbližavati s Isusom, Marijom i Josipom. Oni su prikazani u djeci bliskom obliku, u obliku lutaka s kojima se inače svaki dan susreću. Djeca su ulazila u štalicu, nosila malog Isusa, hranila ga bočicom mlijeka, skidala i oblačila marame s Marije i Josipa. Donosili su im i plišane igračke te stavljali kraj njih u štalicu. Pričali smo priču o Isusovom rođenju te snimili video čestitku u obliku pjesme… Neka nam dječica budu primjer kako se i mi trebamo uvijek iznova, svakoga Božića, zbližiti s Isusom, Marijom i Josipom. Dopustimo da se Isus rodi u našem srecu i ovog Božića te nam donese mir, ljubav, nadu i radost.

Sretan Božić žela vam s. Ljiljanka, s.Melanija i Marina

ZVJEZDICE  BUBAMARE

„Možda  ćemo vidjeti da manje može biti više“ . Godina 2020.,koja se bliži kraju, zahtijevala je puno od svih nas. Adventski predbožićni dani, dugo očekivana druženja s obitelji, prijateljima dostupni su nam u ograničenim mjerama. Doživjeli smo adventski period bez adventskih proslava u uobičajenom stilu ,bez božićne priredbe i druženja u vrtiću. Ove godine je sve malo drugačije . To ne utječe samo na naš svakodnevni život, već i na božićno vrijeme. Ali to nas ne sprječava da u svojoj obitelji slavimo Božić.  Iskoristimo ovu priliku da se u potpunosti koncentriramo na svoje voljene.Z ajedničke aktivnosti poput pjevanja, pečenja kolača, kićenja bora, zajedničkog odlaska na svetu misu ,unatoč posebnim okolnostima ništa nam ne može uzeti. Božić slavi rođenje i život  i s Božićem se djeca lako poistovjećuju. U skupini „Bubamare“ razgovarali  smo s djecom i čitali slikovnice i priče koje imaju poruku o važnosti rođenja života, o važnosti činjenja dobrih djela i širenja prijateljstva. Isus je razlog blagdana Božića. Ispričali smo djeci dirljive priče o malom Isusu koji se rodio u štalici. Ispunili smo sobu ukrasima koji simboliziraju pravu svrhu Božića: adventski vjenčić, anđeli, pšenica, Sveta obitelj,… Trudili  se da šarenilo ne zakloni pravi smisao blagdana, odnosno da na djeci prihvatljiv način objasnimo poruku Božića. Obilježja Božića,s  djecom, odrađena su povijesnim biblijskim događajima, simbolima Božića te bogatom hrvatskom tradicijom.  Božić je istinska proslava Ljubavi. Isus nam je svojim rođenjem donio mir, radost i nadu.

Svima koji tragaju za istinskom ljepotom, od srca blagoslovljen Božić, svetkovinu Isusova rođenja te sretnu novu 2021.godinu žele djeca i odgajatelji Eva,  Karolina i Jelena.

ZVJEZDICE  LEPTIRI

Ove godine djeca grupe “Leptiri” upriličila su božićnu čestitku za roditelje i druge članove svojih obitelji, te na taj način pozdravila rođenje malog Isusa.

Tijekom adventskog razdoblja “Mali Leptirići” bili su vrijedni i marljivi te su uživali u veselim aktivnostima kao što je sijanje pšenice koju su brižljivo zalijevali kako bi ju poklonili svojim najmilijima, izrađivali su vesele čestitke, božićni nakit, jaslice…

Pjesmom “Niknula je pšenica”  vesela djeca prikazala su čari Božića i na kraju uputila puno lijepih želja s porukom: “Svima vama Isus neka bude vodič, uz Isusa malenog nek vam bude….

 

…sretan Božić  žele vam djeca i odgojiteljice Ines i Karolina

ZVJEZDICE PTIČICE

Unatoč situaciji koja nas je sve zadesila, djeca i tete iz skupine Ptičice su i ove godine u božićno vrijeme bili posebno vrijedni. Pjesme i veselja nije nedostajalo kao i kreativnosti. Budući da ovaj put nismo u mogućnosti zajednički proslaviti Božić u našoj kapeli, odlučili smo iznenaditi naše roditelje sa jednom posebnom božićnom čestitkom. Dječicu smo obukli u halje i kostime i uz pjesmu „Djetešce nam se rodilo“ uprizorili rođenje našeg Isusa.

Djeca i odgojiteljice s.Božena i Svjetlana Vam svima žele sretan i blagoslovljen Božić i novu 2021. godinu prepunu zdravlja i mira.

ZVJEZDICE LOPOČI

Adventsko vrijeme u našoj grupi započelo je izradom adventskog vijenca te zajedničkim okupljanjem oko njega. Paljenjem prve adventske svijećice zakoračili smo u najljepše vrijeme u godini, vrijeme kada iščekujemo rođenje malenog Isusa. Različitim aktivnostima likovnim, dramskim te svakondnevnom molitvom i pjesmom uvodili smo djecu u božićno vrijeme. Prigodno smo uredili našu grupu te stvorili ugodno, lijepo i svečano ozračje. Najveću radost i uzbuđenje djeci donio je zajednički nastup i pjevanje pjesme “Isus mali dar je neba” koji smo pripremili kao poklon roditeljima. Snimanjem zajedničkog videa željeli smo pokazati roditeljima naš trud te im ovim putem zahvaljujemo na njihovoj pomoći i podršci.

 

Sretan i blagoslovljen Božić te zdrava i uspješna nova 2021. godina žele vam vaši Lopoči i odgojiteljice s. Helena i Ivana