Bog nas odgaja kroz korizmu

Dana 07. 03. 2017. održana je korizmena duhovna obnova u DV Jordanovac, Zagreb. Okupio se lijepi broj roditelja, odgojitelja i prijatelja našeg vrtića u velikoj dvorani. Samo za tu prigodu doputovao je s Ćokovac dobro nam znani o. Damjana Kružičević, benediktinac.

U svom izlaganju o. Damjan je kroz navedenu temu objasnio zašto je toliko važan broj 40, ne samo u vremenu korizme koliko u nekim stvarima svagdašnjeg život kojeg nismo ni svjesni. Primjeri koje smo čuli kod prisutnih je izazvalo oduševljenje. Opisujući zatim riječi evenđelja koje se čitaju u nedjelje Korizme do Uskrsa, postepeno je uvodio roditelje u dubinu i ljepotu Riječi Božje; o ljepoti i vrijednosti roditeljstva; važnosti sakramenta braka i obitelji i vjerničkim korijenima koji, ako su duboki i čvrsti, čuvaju i njeguju vjerski , obiteljski i nacionalni identitet.

U svom izlaganju o. Damjan je naglasio da kao roditelji uvijek trebaju imati na umu da je Bog prvi odgajatelj, a odgajanje je dar Božji. Posebno mjesto odgajanja je obitelj, a da bi obitelj bila takvo mjesto, ona mora biti čvrsto povezana s Bogom i Riječi Božjom.

Nakon izlaganja druženje smo nastavili uz fritule koje su pripremile naše vrijedne kuharice. Također su se pridružila i djeca koje su zbrinule časne. Svima veliko hvala i želja da nam ovi susreti budu plodonosni i da nas Riječ Božja krijepi u našem daljnjem životu i radu.