Proslava sv. Franje u DV Jordanovac, Zagreb

Dana 2. listopada 2017. u večernjim satima, svečano su proslavljeni blagdan svetog Franje, Zaziv Duha Svetoga za početak pedagoške godine i predstavljanje predškolaca.

Euharistijsko slavlje održano je u samostanskoj kapelici, a predvodio ga je fra Ivan Maletić. Slavlju je sudjelovao lijepi broj časnih sestara koje žive u samostanu, roditelji i djece.

Evanđelje koje smo imali prilike čuti dalo je pouku kakvi moramo biti da bismo bili najveći u kraljevstvu nebeskom: »Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko. Tko god se dakle ponizi kao ovo dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskom. I tko primi jedno ovakvo dijete u moje ime, mene prima.«

Primjere smo imali svuda oko sebe. Najmanjih među nama bilo je zaista mnogo, a cijelu svetu misu proslavili su izuzetno lijepo i dostojanstveno u pratnji svojih roditelja i odgajateljica.

Posebno mjesto pred oltarom zauzimali su predškolci. Iščekivali su trenutak kada će imati priliku predstaviti se okupljenima. Usprkos vidnom uzbuđenju, taj trenutak i cijelu misu proslavili su vrlo dostojanstveno i mirno, kao i njihovi manji prijatelji. Redom su predstavili svoja imena – ponosno, glasno i jasno.
Posebnu ljepotu proslavi sv. Franje izrekla su djeca pjevajući cijelu svetu misu u pratnji sestre Sanje.

Nakon euharistijskog slavlja i zaziva Duha Svetoga za početak pedagoške godine, susret smo završili u velikoj dvorani uz ukusnu okrjepu te veselo i ugodno druženje. Ponovilo se!

Mir i dobro!

Mama od Petre Z.